Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

5 +1 kérdés, amit megválaszolva magabiztosan tudsz ajándékot választani

Szeretnél meglepni egy szívedhez közelállót egy kedves ajándékkal? Vagy éppen a kolléganőt kell kötelezően megajándékozni a többiek nevében?

A legegyszerűbb, ha pár napig megfigyeled az illetőt és a tapasztalataidat összegezve választasz. Ha nincs időd "nyomozni", akkor pedig csak képzeld magad elé az illetőt és próbáld megválaszolni a következő kérdéseket. Egy pici kutatással, vagy töprengéssel máris látni fogod magad előtt, hogy mire lesz szükség. A "nyomozás" menetét videóban is elmagyarázom:

 

Ígérem, mire a listánk végére érsz, magabiztosan ki tudod választani a megfelelő kedvességet!

 

 

1. Szokott ékszert viselni? Láttál már egyáltalán rajta bármilyen ékszert?

Ha igen a válaszod, akkor gondolkozzunk tovább, azaz ugorj a következő kérdésre.

De ha még sohasem láttál rajta semmilyen ékszert, akkor inkább vegyél egy nagy tábla csokit vagy virágot. Vagy inkább olvasd el ezt az értekezésünket arról, hogy mit nem szabad senkinek adni: 10 pontos ajándékozási tiltólista

2. Milyen anyagú ékszereket visel?

Ha a válasz az, hogy csak egyetlen aranyláncot és a karikagyűrűjét látod rajta, akkor ne ékszert vásárolj neki ajándékba. Ebben az esetben jó ötlet lehet valami olyan ásványos dekor tárgy, ami nem feltétlenül ruhadarab. 

Ha szereti a bizsut és nem veti meg az ásványokat, akkor jó úton jársz, hogy nálunk találd meg a megfelelő bohémságot. Ugorj a következő kérdéshez!

3. Milyen darabokat hord szívesen?

Hord fülbevalót? Ki van lyukasztva a füle? Lóg a nyakában mindig egy-két vagy még több nyaklánc? Csilingel-e a csuklóján néhány karkötő? Láttál már gyűrűket az ujján?

Ezek alapvető kérdéseknek tűnnek, amelyek talán elsőre nem tűnnek fontosnak, de érdemes megfontolni. Csak így lehetsz benne biztos, hogy az, akinek a csomagot szánod, viselni is fogja a tartalmát. 

A tapasztalatom szerint a legtöbben a nyakláncokat szeretik viselni és vásárolni. Ez a legegyszerűbb kiegészítő, hiszen nem kell, hogy passzoljon a mérete mint egy gyűrű vagy karkötő esetében és sokkal egyszerűbb felvenni, mint egy fülbevalót. Ráadásul ez a leglátványosabb, önmagában meg tudja változtatni az összképet, az öltözék hangulatát. 

Ugyanakkor ismerek olyan hölgyeket is, akiket sohasem látni anélkül, hogy ne lenne néhány karkötőjük. Nekik mindig elfér egy újabb darab a gyűjteményükben. 

És persze sokan fülbevaló nélkül nem tudnak elindulni otthonról. Hiszen ez is csak egy apróság, de mégis teljessé, tökéletessé teszi a megjelenést. Sokan pont ezért ezeket a kicsi, ám hatásos praktikákat keresik, ha a stylingról van szó. Egy fülbevaló viselése az arcra irányítja a figyelmet, paradox módon még akkor is, ha nem kifejezetten feltűnő darabról van szó: kiemeli a vonásokat, egy szép frizurát, a nyak vonalát, az arcvonásokat. 

Ha már nagyjából tudod, hogy milyen darabokat visel, és úgy látod, hogy nincs különösebb kedvence a megajándékozottnak, akkor jó ötlet lehet egy szett vásárlása, amikor egymáshoz passzoló darabokat keresel. Így összeillő bizsukkal tudod meglepni és neki is könnyebb dolga lesz a reggeli kapkodás során vagy éppen a kedvenc eseményére készülődve: nem kell majd külön társat keresgetni a nyakbavalóhoz fülbevaló vagy karkötő formájában. 

Mielőtt kiválasztanád a végleges bohémságot, még olvasd el a következő kérdéseket is!

 

4. Mi jellemző a stílusára?

Finom és szelíd, apró kis darabokkal hangsúlyozva az eleganciát? Ez esetben szinte minden darabunk megfelelő lehet a számára, hiszen rengeteg kisebb méretű pötty fülbevaló, apró medálos nyaklánc és finom gyöngyökből fűzött várja, hogy meglepj velük valakit. 

Vagy hatalmas, feltűnő fülbevalók himbálódznak a fülében, karján egyszerre legalább 5 karkötő sorakozik és nyakában is törzsfőnökhöz illő nyakék fekszik? Inkább karakteres jellegű a ruhatára? Ez esetben az egyedi darabok között keresgélj!

 Követi a divatot vagy inkább a jól megszokott klasszikusokhoz ragaszkodik? Ha divatmániással van dolgunk, akkor most a kétcsúcs medálok vagy a háromszögek a jó választás, a legtöbben ugyanis ebbe szerettek bele az idén. 

5. Milyen színekben jár nap, mint nap?

Nem tud kitörni a fekete-fehér-szürke hármasából? Ebben az esetben a fekete onix vagy obszidián, a fehér-szürke howlit, vagy az áttetsző hegyikristály lehet jó választás. 

Vagy épp ellenkezőleg az élénk, vibráló színekben pompázik leggyakrabban? A piros jáspis, az élénk türkinit, a kék lapis lazuli mind figyelemfelkeltően élénk színűek. 

Esetleg a pasztellek a kedvencei? Gyönyörű pasztell színű kristályok sorában a rózsaszín rózsakvarc, a lila ametiszt, a világoskék akvamarin, a világoszöld  amazonit vagy akár a halvány lila és zöld csíkos fluorit is tökéletes ötlet lehet. 

Vagy lehet, hogy a földszíneket, zöldeket és barnákat kedveli legjobban? A legszebb barnás árnyalatú ásványok közé tartozik az irizáló labradorit, vagy a világos és sötétebb csíkokkal bájoló tigrisszem. 

Sőt, akár kékimádó is lehet, mint sokan mások? A gyönyörű kék kövek közül kiemelkedik a kianit, amely kifejezetten lágy színű, illetve az élénk kék lazurit, más néven lapis lazuli. 

 

+1 Még könnyebb dolgod van ha tudod erre a bónusz kérdésre a választ: Ismeri és szereti az ásványokat, kristályokat, akinek az ajándékot szánod? 

Ha erre a kérdésre igen a válaszod, akkor már csak azt kell kiderítened, hogy melyik a kedvenc kristálya és nyert ügyed van nálunk, hiszen kevés kivételtől eltekintve a legtöbb zenzero bohémság valódi ásvány felhasználásával készül. Ásványonként szétbontva itt tudsz válogatni a kínálatból, tekerj az oldal aljára a fekete sávhoz!