Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

5 hiba, amit ne kövess el, ha ásványos ékszert hordasz

Szeretjük az ásványos ékszereket és szeretnénk, ha sokáig szépek maradnának és évekig a gyűjteményünk díszei lehessenek. Íme azok a hibák, amelyeket elkerülve megőrizheted bizsujaid épségét. 

 

 

1. Alvás ékszerben

Ahogy a sminket is le kell este mosni, az bizsukat is le kell venni esténként. A gyűrűt és a nyakláncot talán nem felejted el, de a kisebb fülbevalók sokszor véletlenül fenn maradnak. Ez pedig nagyon gyorsan tönkre teszi a féltett darabokat. Ráfekszel, elferdülnek a kapcsolódási pontok. Véletlenül megrántod álmodban, így könnyebben szétszakadnak a láncok. Sőt még magadnak is veszélyes sérüléseket tudsz okozni, ha nem szabadulsz meg kedvenc darabjaidtól pihenés előtt. 

2. Tusolás

A samponok, szappanok az ásványok ellenségei. Ezek a kémiai anyagok károsítják az ásványok felületét. Ezért matt, foltos lehet a korábban csillogó kő. Sőt, vannak olyan fajták is, amelyeket a víz is fel tud oldani. Ha azt szeretnéd, hogy a kristálymedálod sokáig szép csillogó legyen, semmiképpen se vidd magaddal mosakodni. 

3. Frizura és arcápolás

Ahogy a szappan, úgy a hajlakk és az arckrémek is árthatnak a bizsuknak. Rátapadnak a felületre, megváltoztatják a csillogást, a fénytörést. Az ékszereket mindenképpen az után vedd fel, amikor már készen van a hajad és a sminked. 

4. A jó kemény edzések

Az izzadtság legalább olyan erős kémhatással bír a különböző felületekre, mint a kémiai szerek. Egy negyven fokos nyári nap után lehet, hogy már te is tapasztaltad, hogy a rezet vagy ezüstöt tartalmazó alapanyagok befeketednek. Ez egyszerű folyamat, úgy hívják, hogy oxidáció és az izzadtságban található anyagok okozzák. Ez legkönnyebben úgy kerülhetjük el, ha egy ruharéteget beiktatunk a lánc és a bőrünk közé. 

5. Úszás

Sem a klórral tisztított vizek, sem pedig a természetes vizek (termál vagy tengervíz) nem tesz jót az ásványoknak. Bizonyos kristályok, így például a türkíz egy idő után egyszerűen feloldódik, míg mások porózusak lesznek, vagy megváltozik a felületük, fényük. Ha strandolni indulsz, ne vidd magaddal kedvenc ásványodat, vagy viseld a következményeket. 

 

+1 az erőhatások

A videóban elég alaposan kihangsúlyoztam, ha leejted, kemény felülethez hozzáütöd az ásványt, akkor bizony eltörik. Épp ezért óvatosan bánj velük és akkor sokáig veled maradhatnak. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír