Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A titokzatos geodák világa

A geodák hatalmas erők összjátéka folytán jönnek létre. Amikor a forró gázok beszorulnak egy üregbe, és nem tudnak kimenekülni, szépen lassan, akár éveken keresztül is tartó folyamat részeként lehűlnek. A bennük lévő vegyi anyagok pedig lerakódnak az üreg falára. Így jönnek létre a varázslatos, belül üreges, ám csillogó kristályokat rejtő szépségek.

Persze nem mindenki elégszik meg ezzel az ésszerű magyarázattal. A kelet-európai népmesékben ezek a belül titkokat rejtő ásványgömbök a tüzet okádó sárkányok tojásai. Ezeket kell a legkisebb királyfinak megszereznie, hogy kiszabadíthassa az elvarázsolt királylányt.

Észak-Amerikában is tojásként tekintettek a geodákra. Az indiánok úgy tartották, hogy a mennydörgés madara tojta őket. Ez a hatalmas égi lény hozta a vihart, szeme villámokat szórt és szárnycsapásai idézték elő a mennydörgést.

 

Sokféle geodát csodálhatunk meg ma is különböző gyűjteményekben. Akár több méteres méreteket is elérhetnek, de szépségük és erejük nemcsak ezen múlik. A rejtett értékek, az elrejtett érzelmek, a ki nem használt tehetség felszínre hozásában igazán hasznos lehet egy-egy ilyen szépség közre működése. Különösen azoknak érdemes ilyen formációkból készült ékszereket magukon hordani, akik szégyellősek, de szeretnék végre megmutatni magukat a nagyvilágnak. Ha hagyjuk, hogy működésbe lépjenek a kövekből áramló energiák, magunk is megnyílhatunk és megcsillanthatjuk belső, titkos énünket. 

 

 

< < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Ha tetszett a blogbejegyzés és szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról, 

iratkozz fel hírlevelünkre itt az oldalsávban!

Hírlevél olvasóknak az első szállítás ingyenes!

 < < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Tartalomhoz tartozó címkék: hír színek ásványok