Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ajándékötletek kos horoszkóp jegyben született nőknek

A Kos jegy a horoszkóp szerint március 21. - április 20. között születettekre vonatkozik. 

Tüzes jegyről van szó. Leggyakrabban úgy jellemzik a kos szülötteit, mint akik lendületes, egyenes, vállalkozó kedvű és indulatos személyek

 

 

A kosok eleme a Tűz, bolygója a Mars.

 

Ez a jegy bátor, kockázatvállaló, kalandvágyó, pont úgy mint a tavasszal feléledő természet. A Kos jegy első napja egyben a tavaszi nap-éj egyenlőséget is jelzi, azaz innentől kezdve már a nappaloké a fényé a főszerep.

A Kos egyben a csillagjegyek sorának is első szereplője, így a horoszkóp jegyekkel jelzett év kezdetét is jelzi. Felerősíti az új kezdetek erejét, megadja az új, friss lendületet a terveinkhez.

 

Mi tanulhatunk a Kosoktól? Bátran vállaljuk fel önmagunkat és bizalommal vágjunk bele terveink megvalósításába. A Kosok emlékezetnek arra, hogy jobb felvállalni a cselkevést és esetlegesen elbukni, mint semmit se csinálni, csak tűrni és várni.

Ez az időszak a legjobb arra, hogy cselekedjünk, megvalósítsunk, elkezdjünk dolgokat. Kérdezd meg magadtól: Miben lehetek bátrabb? Mit vállalhatok fel önmagamból? Az életem milyen területén tudok igazán sikert elérni, ha cselekszem a várakozás helyett?

 

Szerencsekövei: gránáthematithegyikristálykarneoljáspisametiszt, rubin. Bár egyáltalán nem biztos, hogy az adott illető is vonzódik ezekhez a kövekhez, jó esély van rá, hogy szívesen viseli majd az ezekből az ásványokból készült ékszereket. 

 

 

Lepd meg a Kos jegyben születetteket egyedi, a Kos csillagképét ábrázoló nyomattal. Az akvarell rajzot Imelda Green's alkotóműhelyében készítette Sebők Orsolya a zenzero.hu számára. Kérheted csak a nyomatot, illetve keretben, átadásra készen is. 

 

 

Ezen kívül készítettünk kifejezetten a Kosok szerencseköveiből is karkötőket. 6 és 8 mm átmérőjű gyöngyökkel is elérhetőek. 

 

 

Gránát

Mély színével, titokzatosságával azonnal lenyűgöz és magával ragad. Már megjelenése is elárulja, hogy ez az erő köve. Évszázadok óta védő talizmánként használják. Régen a harcosok pajzsát díszítették vele, hogy megvédje őket a csatában. Manapság pedig a mindennapi apró harcaink megvívásában segíthet nekünk. 

Vöröses árnyalata miatt a sokan a szenvedély kristályának is tartják, ami egyensúlyba hozza a vágyakat. Viseld ezt a követ, ha bátorságra és több energiára van szükséged. 

 

 

Hematit

A hematit gyönyörű fényes felülete, gyakori előfordulása és jó megmunkálása miatt az egyik leggyakrabban felhasznált féldrágakő. Árnyalata nem teljesen fekete, inkább egészen sötét szürke. Előfordulnak ezen kívül vöröses, barnás változatok is. A közös pontjuk, hogy egészen fényes felületűre csiszolhatóak. Ma már nagyon népszerűek a különböző kezelt hematitok is, így a színjátszó bevonattal festett vagy mattított gyöngyök is.

A hematitnak rendkívül magas a vastartalma, így bizonyos esetekben mágneses is lehet a kő. Szerencsére hematitból szinte kifogyhatatlan készletek állnak rendelkezésre. Az acélipar is előszeretettel használja alapanyagként.

A hematitot már az őskorban is ismerték és használták az emberek. Vöröses változatait festőanyagként is hasznosították. Elba szigetén az etruszkok korából származó bányákat találtak. Legnagyobb népszerűségét pedig vésett ékszerekként a viktoriánus korban élte.

Nevét a görög haima szóból eredeztetjük, amely vért jelent. Ez arra utal, hogy amikor a hematitot elvágjuk még a fekete színű kő is vöröses lesz a vágás felületén. Vízben oldódva pedig a vas szintén pirosasra színez.

Ezoterikus értelemben a hematit egy „földelő” kő, amely egyensúlyt és nyugalmat biztosít a számodra. Ez az a kő, amely az igazi, mélyről jövő önbizalmadat megadja és azt az érzést, hogy biztonságban vagy, bármi történjék is.

 

 

Hegyikristály

Ősidők óta használja és becsüli az emberiség ezt a tiszta, átlátszó kristályt. Bár alapanyaga egyszerű szilícium-dioxid, sokan esküsznek rá, hogy ebben a formájában mégis mágikus hatással bír. 


Neve is az ókori görögök szótárából eredeztethető. Akkoriban úgy hitték, hogy az Alpok csúcsain olvaszthatatlanná fagyott jégből keletkeznek ezek a kristályok. Elnevezése is erre utal, hiszen a kristallos, az jég görögül. Akkoriban nemcsak ékszer alapanyagként használták, hanem a szent tüzek meggyújtásához is hegyikristály lencséket csiszoltak és ezzel gyűjtötték be, erősítették fel a nap sugarait. 
Az ókor óta folyamatosan mint a gyémánt olcsóbb, könnyebben fellelhető helyettesítője is szerepet kapott. Innen ered másik elnevezése a „Herkimer gyémánt” név is. 


Érdekesség, hogy a középkorban annyira nagyra tartották, hogy például a magyar királyi jogart is egy hatalmas hegyikristály gömb díszíti. A török szultánok és az orosz cárok is nagy becsben tartották a hegyikristályból készült tárgyakat, akár díszes vázákat, tárgyakat is készíttettek ebből az ásványból, illetve szinte mindent díszítettek a csillogó, átlátszó darabokkal. Akkoriban egész Európát az Alpokban gyűjtött darabokkal látták el.

Úgy tartják, hogy a hegyikristály felerősíti az energiák áramlását. Képes megsokszorozni a többi kő gyógyhatását, de akár az általunk mozgásba hozott dolgoknak is új lendületet adhat. Mivel a fényt, a tisztaságot és az erőt szimbolizálja, saját életünkben is erősíthetjük vele ezeket a területeket. Néha elég, ha csak magunknál hordjuk. Néha érdemes alvás közben a közelünkben tartani. Néha pedig feltöltekezni a fényével, és persze a követ is feltölteni a napfény erejével, hogy még véletlenül se merüljön le energiája.

 

 

Karneol

A karneol egyfajta achát, amelyet jellegzetes színéről, narancsos árnyalatáról ismerhetünk fel. A narancsos színt a vastartalmának köszönheti. 
Népszerű, évezredek óta ismert ásványról van szó, amelyet már az ókori civilizációk is előszeretettel használtak díszítő funkciója miatt. 


A karneol név biztosan latin eredetű, de számos átalakuláson ment keresztül, így gyökere többféle szóra is visszavezethető. Egyrészt jelentheti a hasonló szín nyomán a cornum, azaz cseresznyét vagy a caro, carnis, azaz húst is. 


A narancs színeiben játszó követ a bátorság és vitalitás ásványának tartják. Magabiztosságot ad és cselekvésre ösztönöz. Akkor van szükséged erre a kristályra, ha szükséged van egy kis plusz energiára a mindennapokban.

 

 

Jáspis

A jáspisok hasonlóan az achátokhoz, a szivárvány szinte minden színében megtalálhatóak. Egyik legjellegzetesebb fajtájuk, az erőteljes árnyalatú piros jáspis. Vörös színét a benne található nagy mennyiségű vasnak köszönheti.

A jáspis egyébként összetett kőzet, kvarc és kalcedon egyaránt megtalálható benne. Nagyon jól csiszolható, egészen sima és fényes felület érhető el vele. Nagy mennyiségben megtalálható a különböző színvariációkban, ezért sok dísztárgyat készítenek belőle mind a mai napig.

A jáspis név azt jelenti, hogy pettyes vagy foltos kő. Az ókor óta szinte minden nyelvben megtalálható különböző változatokban: így például az ófrancia jaspre, a latin iaspidem, az ógörög iaspis mind ugyanarra az ásványra utalnak.

Bár számos ókori leletben találtak jáspis tárgyakat, sőt a Biblia is említi ezt a követ, az ókoriak általában a zöldes és opálosan áttetsző követ nevezték jáspisnak. A név feltűnik egyébként a Nibelung-énekben is.

Úgy tartják, hogy a piros változat egy nagyon erős védelmező és biztonságot adó kő. Megerősíti a függetlenség érzését, főleg olyan személyeknél, akik esetleg rossz kapcsolatokban vergődnek. Bátorságot ad, hogy végre kimond, amit korábban nem mertél és túl sokáig magadban tartottál. 

 

 

Ametiszt 

Csodás lila színét a mangán jelenlététől kapja, amely "beszennyezi", azaz beszínezi a kvarcot. Árnyalatai az egészen halvány, áttetsző lilától a mély ibolyaszínig tartanak. Napfény és hő hatására elszíneződik, ezért óvni kell a közvetlen sugárzástól. Ilyenkor sárgásra vált színe, elveszíti ibolyás ragyogását. 

Az ametiszt a „legspirituálisabb” kő, amelyet az emberiség évezredek óta ismer és használ.

Már az ókori görögök is használták. Ők úgy tartották, hogy elsősorban a részegség elkerülésében nyújt segítséget ez a kristály. Az ametiszt név is ebből ered, az ógörögben az amethüsztosz jelentése nem részegítő. A részegség mellett később mindenféle mérgezéses tünetekre is kiterjesztették védő hatását. 

Sőt, ma azt ajánlják, hogy a függőségben szenvedők, a kábítószertől vagy egyéb függőségtől megszabadulni nem tudók feltétlenül kerüljenek közelebbi kapcsolatba ezzel a kővel, amely felszabadíthatja őket a kémiai szerek rabságából. 

Az első keresztények és az első felszentelt püspökök köve volt ez az ókor végén. Népszerűségét azóta is töretlenül megőrizte, mint a hűség, az el nem múló szeretet köve. Azóta is szokás a hűség jelképeként ametiszttel díszített gyűrűt ajándékozni, de ez a kő segíthet az elkóborolt szerelmes visszacsalogatásában is. 

A távol-keleti kultúrákban az ametisztet tartják a meditációt elősegítő, a gondolatok áramlását megindító kőnek. A lila kő tehát meditatív és nyugtató kő, a nyugodt álmok hozójaként tartják számon. Segít a személyes egyensúly, a boldogság és türelem meglelésében. Sőt, a lelki veszteségekkel való megbirkózásban is támogatást nyújt. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványok színek