Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ajándékötletek Valentin napra

 

HONNAN ERED A VALENTIN-NAP ÉS MIÉRT ÜNNEPELJÜK?

Ha úgy érzed, hogy ez az ünnep is csak egy az érdektelen sok közül, elárulom neked, hogy már a késő középkorban is elterjedt volt egész Angliában és Franciaországban. A Szent Bálint névhez ugyanis számos legenda kötődik, de egy bennük közös: a romantikus szerelem segítése. 

A legismertebb történet szerint egy Bálint nevű keresztényt II. Claudius császár börtönbbe vetett, de ő ott csodát tett. Visszaadta a börtönőr vak lányának szeme világát. Kivégzése előtt pedig üzenetet írt neki, amelyet úgy írt alá: "A te Valentinod". Ez a felirat azóta is visszaköszön az ezen a napon átadott üzenetekben. 

Egyesek szerint még a régi római keresztény üldözések idején történt, hogy a szent a börtönből szöktette meg a szenvedőket. Más források szerint onnan ered Bálint legendája, hogy titokban párokat adott össze, amikor a római császár megtiltotta a házasságkötést.

Még érdekesebb hiedelem, hogy a régiek úgy hitték ezen a napon kezdődik a madarak párosodása - ilyenkor már búgnak a gerlék. És bizony ez is a ünnep romantikus hangulatát hivatott emelni.  

Vezessenek bárhová is a hiedelmek, mondák, tény, hogy mindenki megérdemel ezen a napon egy kis odafordulást, kedveskedést, örömet. 

Páros karkötő szettek

Egyet neki - egyet neked! Két erőteljes kő, két mesés karkötő. Így, amikor az egyforma, de mégis eltérő karkötőket viselitek, rápillantva mindig a másik fog eszedbe jutni. 

Az ásványokat úgy válogattam össze, hogy erősítsék egymás hatását, nők és férfiak egyaránt szívesen viseljék őket. Főszerepben az onix, amely egy rendkívül erőteljes, energiát adó ásványként tartják számon. 

 

Szív alakú ásványékszerek

A webshop kínálatában különböző ásványokból, gondos csiszolással készült szív formájú medálok közül válogathatsz. Minden kőnek van egy sajátos jelentése, egy évezredek során hozzátapadó, neki tulajdonított hatása is. Ha úgy érzed, hogy rád hatással vannak a kristályok, akkor válassz e szerint magadhoz illőt. Illetve az sem baj, ha csak a szívedre hallgatsz és azt választod, amelyik a legjobban tetszik.

Ha nem szeretnéd mindennap viselni, választhatsz szív formájúra csiszolt kristálydarabokat is, amelyeket dísztárgyként használhatsz ott, ahol sok időt töltesz minden nap.

 

Rózsakvarc kiegészítők és dísztárgyak

A rózsakvarcról az ókori görögök óta úgy tartják, hogy a szerelem és szeretet ásványa. Viseld, ha úgy érzed erősítésre van szükséged a szerelem vagy akár az önszeretet terén.

A rózsakvarcot gyógyító képességei miatt is tisztelik. Úgy tartják, hogy fokozza a vértermelést, illetve jót tesz a méhben a gyermek fejlődésének is, ha anyja rózsakvarcot hord magánál. 

Ami bizonyos, nyugtató, kedves színével mindenki hangulatára jó hatást gyakorol.