Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Ametiszt ékszerek, bizsuk

Csodás lila színét a mangán jelenlététől kapja, amely "beszennyezi", azaz beszínezi a kvarcot. Árnyalatai az egészen halvány, áttetsző lilától a mély ibolyaszínig tartanak. Napfény és hő hatására elszíneződik, ezért óvni kell a közvetlen sugárzástól. Ilyenkor sárgásra vált színe, elveszíti ibolyás ragyogását. 

Az ametiszt a „legspirituálisabb” kő, amelyet az emberiség évezredek óta ismer és használ.

Már az ókori görögök is használták. Ők úgy tartották, hogy elsősorban a részegség elkerülésében nyújt segítséget ez a kristály. Az ametiszt név is ebből ered, az ógörögben az amethüsztosz jelentése nem részegítő. A részegség mellett később mindenféle mérgezéses tünetekre is kiterjesztették védő hatását. 

Sőt, ma azt ajánlják, hogy a függőségben szenvedők, a kábítószertől vagy egyéb függőségtől megszabadulni nem tudók feltétlenül kerüljenek közelebbi kapcsolatba ezzel a kővel, amely felszabadíthatja őket a kémiai szerek rabságából. 

Az első keresztények és az első felszentelt püspökök köve volt ez az ókor végén. Népszerűségét azóta is töretlenül megőrizte, mint a hűség, az el nem múló szeretet köve. Azóta is szokás a hűség jelképeként ametiszttel díszített gyűrűt ajándékozni, de ez a kő segíthet az elkóborolt szerelmes visszacsalogatásában is. 

A távol-keleti kultúrákban az ametisztet tartják a meditációt elősegítő, a gondolatok áramlását megindító kőnek. A lila kő tehát meditatív és nyugtató kő, a nyugodt álmok hozójaként tartják számon. Segít a személyes egyensúly, a boldogság és türelem meglelésében. Sőt, a lelki veszteségekkel való megbirkózásban is támogatást nyújt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: címkék