Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ametiszt hatásai

A hagyomány a különböző ásványokhoz hatásokat társít, nézd meg, melyek ezek!

 

Figyelem! Az ásványok viselése nem helyettesít semmilyen orvosi vagy egyéb kezelést. Azok a népi hagyományokon, megfigyeléseken alapulnak. Inkább csak a lelkünkre és szándékaink megvalósulására lehetnek hatással. 

 

 

Az ametisztnek számos lelki jótékony hatást tulajdonítanak a különböző kultúrákban. 

 

Például az ókori görög hagyományból eredeztethető hiedelem szerint azt ajánlják, hogy a függőségben szenvedők, a kábítószertől vagy egyéb függőségtől megszabadulni nem tudók feltétlenül kerüljenek közelebbi kapcsolatba ezzel a kővel, amely felszabadíthatja őket a kémiai szerek rabságából. 

A középkor eleje óta megőrizte azt a hiedelmet is, hogy az ametiszt a hűség, az el nem múló szeretet köve. Azóta is szokás a hűség jelképeként ametiszttel díszített gyűrűt ajándékozni, de ez a kő segíthet az elkóborolt szerelmes visszacsalogatásában is. 

A távol-keleti kultúrákban az ametisztet tartják a meditációt elősegítő, a gondolatok áramlását megindító kőnek. A lila kő tehát meditatív és nyugtató kő, a nyugodt álmok hozójaként tartják számon. Segít a személyes egyensúly, a boldogság és türelem meglelésében. Sőt, a lelki veszteségekkel való megbirkózásban is támogatást nyújt. 

 

 

Február hónap szerencsekövének tartják. 

 

Az alábbi horoszkópok kedvenc ásványa lehet: Kos, Szűz, Skorpió, Vízöntő.

 

A 7. csakra a koronacsakra ásványa is az ametiszt, a lila színe miatt.