Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Ásványi kövek, amelyek segítenek aludni

Melyik kristályokat tartják hagyományosan alvást segítő hatásúnak?

Nincs annál rosszabb, mint amikor fáradt vagy és nem tudsz elaludni. Ismered azt az érzést, amikor nem elég pihentető az alvásod, ezért nem tudod kipihenni magad? Az biztos, hogy a nem elégséges vagy nem megfelelő minőségű alvás sokféle egészségügyi probléma forrása is lehet. 

 

A hagyomány és az ezotéria több olyan kristályt is számon tart, amely segíthet abban, hogy jobban tudj aludni. 

Szerény véleményem szerint ha hiszel ezeknek az ásványoknak a hatásában, akkor tudnak neked segíteni. Alapvetően lelki síkon fognak hatni, hiszen, ha odateszed a megfelelő, szépséges kristályt az éjjeli szekrényedre, máris úgy érezheted, hogy tettél valamit a szép álmokért. Ha minden este figyelmet fordítasz az alvási rituálédra egyre könnyebben fogsz álomba szenderülni.

 

Ha hagyományosan alvást segítőként számon tartott ásványi kövek:

- Szelenit, amelyet az álmatlanság elűzőjének tartanak. 

- Füstkvarc, amelyről azt tartja a hagyomány, hogy elűzi a rossz álmokat.

- Az ametisztet több kultúrában is a jó alvás támogatójának tartják. Az ókori görögök úgy tartották, hogy az ametiszt a kellemes álmok előcsalogatója. 

- Rózsakvarc hagyományosan a szeretet köve, így ha elfogadásra, szeretetre - akár önmagad irányába - vágysz, akkor tarts éjjel is a közeledben. 

 

 

Hol tartsd a kristályokat a hálószobádban? 

- Elsősorban az éjjeli szekrényt javaslom: így elég közel lesz a fejedhez, elalvás előtt még utoljára megnézegetheted, felruházhatod a szándékoddal. 

- A párna huzatba vagy párna alá helyezést nem javaslom, mert baleset veszélyes lehet. 

- Ha mindenképpen a fejed alatt szeretnéd tartani éjjel az ásványokat akkor a matrac vagy az ágy alá helyezd és gondoskodj róla, hogy kellően lapos darabokat válasz, amelyek nem törnek szét és vágják szét például a huzatot. 

- Nem javaslom továbbá, hogy ásvány karkötőben aludj éjszaka, és semmiképpen se viselj alváshoz nyakláncot. Jobb esetben csak szétszakad és szétgurulnak a gyöngyök, rosszabb esetben beakad valamibe és még sérülést is okozhat. Azt semmi sem tiltja viszont, hogy a kedvenc ékszered is az éjjeliszekrényen várja, hogy felébredj a tökéletes álmodból reggel. 

 

Érdemes persze néhány egyéb praktikát is bevetni, ha igazán jól ki szeretnéd pihenni magad éjszaka. Ha lehet, ne legyen elektronikai kütyü a hálószobában, legyen kellően sötét és kellemes hőmérséklet. 

 

Ebben a videóban pedig egy gyors elalvást segítő tippemet mutatom meg nektek:

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványok