Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü

Akvamarin

Színe: Halvány kék

Összetétele: Az akvamarin áttetsző és homályos változata egyaránt ismert, összetételét tekintve pedig rokonságban áll a smaragddal. 

Kultúrtörténete: Az akvamarin kő neve a latin aqua és a marius szavakból ered, amely tulajdonképpen a "tenger vize"-ként fordítható. A hajósok, tengerjárók már az ókorban is talizmánként hordták magukkal hosszú útjaik során. Úgy hitték, megvédi őket a vízbe fulladástól. A rómaiak azokat az ásványokat tartották a legértékesebbnek, amelyeknek pontosan olyan színük volt, mint a tengernek. 

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Azok, akik elsősorban gyógyhatását keresik, a tokorcsakra köveként ismert, tehát hatással lehet az önkifejezésre, illetve minden torokkal kapcsolatos betegségre.

Ha ez a kedvenc kövünk és sokat hordjuk magunknál, az bátorságot, önbizalmat adhat. Úgy tartják, hogy segíti a kommunikációt és az önkifejezést. 

Az áttetsző, halványan kéklő kristály elsősorban a nyugalmat hozhatja el neked. Felfrissíti a képernyő bámulásában megfáradt szemet, illetve az elnehezült szellemet. 

Ókori legendák szerint viselőjének gazdaságot hoz és segít megkülönböztetni a hazugságot az igazságtól, az ellenséget a baráttól. 

Horoszkóp: Halak, Vízöntő, Ikrek, Rák

Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: KA02280
7.500 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: KA02248
4.590 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ak
125 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ak8
260 Ft
Raktáron
Cikkszám: FU0223ak
1.790 Ft