Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü

Amazonit

Színe: Az amazonit kristály világos zöld színű, néha halványbarna, szürkés mintázattal.

Összetétele: Ásványtanilag a kálium-földpát csoportba tartozik. 

Kultúrtörténete: Nevével kapcsolatban két legenda keveredik. Egyrészt sokan úgy gondolják, hogy az Amazon folyóból eredeztethető a neve, amelynek környékén először találtak ilyen köveket. A geológiai kutatások azonban rámutattak, hogy amazonit nem található a folyam közvetlen közelében, viszont elég gyakran előfordul Dél-Amerikában. Ezen kívül még nagy mennyiségben Oroszországban, Brazíliában, Ausztráliában és Madagaszkáron is bányásszák. Minden területnek megvan a jellegzetes színárnyalata és mintázata.

A másik történet szerint a név az ókori amazonoktól ered, akik bátorsághozó kőként pajzsuk díszeként viselték ezt a zöld követ. Érdekes, hogy a kristályokkal behatóan foglalkozók szerint viselésekor elsősorban a női és férfi energiák egyensúlyba hozása várható, amely az amazonokra is jellemző volt, hiszen nő létükre férfias életmódot éltek.

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Ez a kristály segíthet neked, ha zaklatott az életed. Ismered azt az érzést, amikor egy igazán zűrös helyzet után egyszer csak minden megnyugszik, elcsendesül, helyére kerül? Az amazonit kő ugyanis ősidők óta a nyugalom és a fájdalomcsillapítás köve. Elsimítja a feszültségeket, feloldja a görcsöket. 

Mivel nőies ásványként tartják számon, segíthet felszínre hozni és egyensúlyban tartani a női energiákat.

Horoszkóp: Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak

Raktáron
Cikkszám: GY23amc
320 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: NY02322gy
6.500 Ft 3.500 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: NY02322he
6.500 Ft 3.500 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ama6
105 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ama8
220 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: D001ama
750 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: KA022079
3.890 Ft 2.200 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: KA079
1.400 Ft