Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü

Aragonit

Színe: A színeződéseket elsősorban a vastartalom okozza. Természetes színei a fehér, sárga, barna, zöld, kék és fekete. A kék, kékesszürke Aragonit természetes színű, áttetsző – átlátszatlan, több golyóban sávos szerkezet is megfigyelhető, sárgásbarna színű részei szintén aragonitok.

Összetétele: Az aragonit egy karbonátásvány, a kalcium-karbonát rombos kristályrendszerű ásványa. Kristályai oszlopok, sokszor tű alakú halmazok; gyakoriak az összenőtt többszörös ikerkristályok. Az aragonit rostosan, gömbösen is megtalálható. Az Aragonit és Kalcit testvér ásványok, szerkezetük és képződésük egy kicsit más.

Kultúrtörténete: Budapesten a Gellérthegyben a Szent-Iván-barlangból egy kutatófúrást mélyítettek 1964-ben, amivel felfedezték az Aragonit-barlangot, melynek falait vastag kéregben borították a kristályok. A barlangot a nagyközönség számára nem nyitották meg.

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Nagyrészt kalciumból áll, ezért úgy tartják róla, hogy elősegíti a kalcium-anyagcserét. Ezt az ásványt úgy tisztelik, hogy a csontozat építését támogatja.

 Lelki, ezoterikus síkon úgy tartják, hogy megnyugtat, kiegyensúlyoz, segít helyreállítani az életünkben a harmóniát. Segít összekapcsolódni a Föld enerigáival, földelni az érzéseinket, visszatérni a két lábbal a földön álló állapotba.

 Horoszkóp: Bak

Raktáron
Cikkszám: FU02332
2.290 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ar8
330 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: FU0320
2.290 Ft
Raktáron
Cikkszám: KA0344ar
8.100 Ft