Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü

Citrin

Színe: A citromsárga kvarcásvány színéről ismerhető fel leginkább és arról is kapta a nevét.

Összetétele: Nagyon közel áll az ametiszthez, sőt, a hevített ametiszt is besárgulhat. 

Kultúrtörténete: Neve a latin citrina névből ered, amely jelentése sárga, illetve a francia citron, azaz citrom szóval is rokonságba hozható. 


Régebben a nap kövének is hívták, mert úgy tartották, hogy magába tudja zárni a nap sugarait. Ezzel szemben, ha jól sok UV sugárzásnak tesszük ki a citrint, éppen, hogy elveszíti ragyogását és megfakul. 
Színe miatt elősorban a gazdagsághoz, a bőséghez és a végtelen jóléthez társítják. Néha a kereskedők kristályának is nevezik. Az ókori rómaiak Merkúr köveként is emlegették. 

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Ezoterikus értelemben energiát adó, bőséget vonzó kristálynak tartják. A középkorban úgy hitték, hogy megvéd a kígyómarástól. Azoknak ajánljak, akik munkájuk során valamilyen szorosabb kapcsolatba kerülnek a pénzzel, mert úgy tartják, hogy segít jó döntéseket hozni. 

Horoszkóp: Skorpió, Nyilas

Raktáron
Cikkszám: GY22ci
105 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ci8
235 Ft
Raktáron
Cikkszám: D02246
240 Ft
Raktáron
Cikkszám: D02257
720 Ft
Előrendelhető
Cikkszám: KA042ct6
3.590 Ft
Előrendelhető
Cikkszám: KA042ct8
3.890 Ft
Raktáron
Cikkszám: KA042ct
1.100 Ft
Raktáron
Cikkszám: NY0240ci
1.500 Ft