Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü

Lapis lazuli

Színe: mélykék, arannyal (vagyis rézzel pettyezett) kő

Összetétele: egy kőzetről van szó, mivel a lazúrkő, lazurit (a kék összetevő) és pirit vagy egyéb csillámok keveréke alkotja.

Kultúrtörténete: Színével kiérdemelte, hogy istenségek és királyok, illetve a becsület és hatalom köve legyen. Szerte a világon rengeteg palotában találunk lapissal díszített berendezéseket, dísztárgyakat, de mozaik berakásos padlót is. 

Őrleményéből állítják elő a természetesen kék festéket, a keresett ultramarin kéket. Michelangelo is szívesen használta festményeihez a saját maga által kikevert ultramarint.

A mai Afganisztán területén már 5 ezer évvel ez előtt is bányászták. A kő neve is ebből ered: az arab lazavard kék vagy ég jelentésű és a latin lapis, azaz kő szavakból.

Az ókori Egyiptomban úgy hitték, hogy a lapis lazuli az istenek lelkét rejti magában és átsegíti a lelkeket a halhatatlanságba.

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Úgy tartják, hogy a lapis lazuli stimulálja a tudásvágyat és rávezet a bölcsességek felismerésére. Az igazság és igazság kimondásának kristályának tartják. Mindamellett abban is segít, hogy beleérző képességünk megerősödjön, és így könnyebben megérthessük más embertársaink viselkedésének mozgatórugóit.

A keleti filozófiákban egyaránt köthető a torokcsakrához, amely a kommunikáció területe és a harmadik szemhez, amely pedig a beleérzés, intuíció letéteményese.  

Raktáron
Cikkszám: GY23lsz
280 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: NY02322pt
6.500 Ft 3.500 Ft
Raktáron
Cikkszám: FU2219
1.990 Ft 1.200 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ll6
95 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ll8
215 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: KA056l8
5.450 Ft