Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü

Malachit

Színe: Sötétzöld és világosabb zöld szabálytalan sávos

Összetétele: rézhidrokarbonát

Kultúrtörténete:  Ez az ásvány a földgolyó minden egyes kontinensén megtalálható, sőt bányászták is már az ókortól kezdve. Mindenhol, ahol rézlelőhelyek találhatók, ott a malachit is előfordul. Magyarországon csak apró tömbökben, de szintén fellelhető. Ma a legnagyobb mennyiségben az afrikai Kongóban bányásszák. 

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Ha úgy érzed, elakadtál az életed valamely területén, a malachit segíthet neked. Már évszázadok óta a változások kövének nevezik és mindig ott hívják segítségül, ahol valamely nagy erők hatására van szükség. Az alpesi országokban például vajúdó nők támogatására használták a zöld kőkől faragott kereszteket. A bölcsőkre függesztett kristályt pedig a rontás távol tartására használják mind a mai napig. 

Ha neked is változtatásra van szükséged, egyszerűen csak hord magadnál. Nem kell feltétlenül hinned benne. A zöldnek ez a mágikus árnyalata megnyugvást hoz és erőt ad már akkor is, ha csak ránézel. Ha időt szánsz rá és elkezded tanulmányozni az ásványban futó világosabb-sötétebb vonalakat, akár azt is megfejtheted, hogy a te utad hova vezet, merre kell kanyarodnod ahhoz, hogy elérd a céljaidat. A szét és összetartó vonalak minden darabon másfelé vezetnek, a kő minden oldalán másféle rajzolatot adnak ki. 

Vigyázz azonban! Ennek a kőnek nagyon erős a hatása! Óvatosan bánj vele és csak olyasmit "engedj meg neki", amire biztosan képes leszel. És ha egyszer, minden előjel nélkül darabokra törik a köved, biztos lehetsz benne, hogy egy nagy veszélyre szeretné felhívni a figyelmedet. 

Raktáron
Cikkszám: FU02326
3.450 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: FU02320
3.450 Ft 2.500 Ft
Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: FU0220mal
1.450 Ft
Raktáron
Cikkszám: GY22ma
155 Ft