Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Ásványok, szerencsekövek, kristályok Halak jegyűeknek

Nézzük milyen ásványok illenek a horoszkóp szerint a halak jegyben születettekhez?

A Halak víz jegy. 

A február 20. - március 20. között születettek tartoznak ide. 

Víz jegy: Idealista, sokszor befelé forduló, ám hatalmas szeretet lakozik benne. Képes az együttérzésre, könnyen átlátja bármilyen helyzet mögöttes érzelmi ötletetét. Úgy tartják, hogy ez a legbölcsebb jegy, nagyon erős az intuíciós képessége. 

Szerencsekövei: akvamarin, szodalitholdkőametisztjáspis, fluorit, zafír

Ez a jellemzés és ajánlás hagyományokon és szokásokon alapszik. Az, hogy kihez milyen kő illik sok egyéni tulajdonságon is múlik. A legfontosabb, hogy jó érzéssel töltsön el egy-egy ásvány viselése, birtoklása. 

Biztos te is tudsz közülük választani és bizonyára segítségedre lesz, ha valakinek ajándékot keresel születésnapjára. Ez a lista egy általánosan elfogadott ásvány-csillagjegy párosítást tartalmaz. Látható, hogy bizonyos kristályok több csillagjegyhez is köthetőek. Azt szoktam mondani ezzel kapcsolatban, hogy az ilyen listákat, hagyományokat, tanácsokat inkább csak sorvezetőnek, gondolat-ébresztőnek használd. Mindig olyan ásványt válassz, ami tetszik neked, ami megmozgat benned valamit, aminek látványától jól érzed magad. Ha jó értelemben elakad a lélegzeted egy-egy kőtől, akkor jársz jó nyomon és nem akkor ha a listákban hozzá társított vélt vagy valós hatásokat veszed alapul. 

 

Akvamarin

Az akvamarin kő neve a latin aqua és a marius szavakból ered, amely tulajdonképpen a "tenger vize"-ként fordítható. A hajósok, tengerjárók már az ókorban is talizmánként hordták magukkal hosszú útjaik során. Úgy hitték, megvédi őket a vízbe fulladástól. A rómaiak azokat az ásványokat tartották a legértékesebbnek, amelyeknek pontosan olyan színük volt, mint a tengernek.

Azok, akik elsősorban gyógyhatását keresik, a tokorcsakra köveként ismert, tehát hatással lehet az önkifejezésre, illetve minden torokkal kapcsolatos betegségre.

 

Szodalit

A szelíden, de összetéveszthetetlenül kék kő valójában csak mintegy kétszáz éve lett kedvelt alapanyag. Alapvetően egy klórtartalmú szilikát, mely nevét a nátriumtartalma után kapta. 

A szodalit abban segíthet, hogy a túlzott érzelgősségtől megszabaduljunk. A szodalit megerősíti a logikus gondolkodást és az intuíciót. Úgy tartják, ha sok szodalitot hordunk, könnyebben ráismerhetünk azokra a mintázatokra, visszatérő eseményekre, amelyek életünket jelentősen befolyásolják és rádöbbenhetünk azok jelentésére és okaira.

Egyfajta nyugodt magabiztosságot biztosít, egyben segít kifejezni önmagunkat és megtalálni a helyünket a világban.

 

Holdkő

A holdkő egy különleges fajta földpát, amely lágy, bézses vagy fehér színéről és irizáló jellegéről ismerhető fel. Előfordul kékes árnyalatban is. 

A nevét azért kapta, mert rendkívüli módon emlékeztet a Holdra. A nők és a női energiák kövének tartják. Az ékszak-amerikai indiánoknál a termékenység kristályának számít, szerintük mind a szülést, mind a megtermékenyítést elősegíti ez az ásvány.

Egyébként pedig minden éjszakai dologgal: így az álmokkal és alvással is kapcsolatba hozható. Vannak, akik álmatlanság ellen ajánlják. Sokak szerint elűzi a rémálmokat, míg mások szerint előcsalogatja a jósló, irányt mutató álmokat, felerősíti az intuíciót.

 

Ametiszt

Csodás lila színét a mangán jelenlététől kapja, amely "beszennyezi", azaz beszínezi a kvarcot. Árnyalatai az egészen halvány, áttetsző lilától a mély ibolyaszínig tartanak. Napfény és hő hatására elszíneződik, ezért óvni kell a közvetlen sugárzástól. Ilyenkor sárgásra vált színe, elveszíti ibolyás ragyogását. 

Az ametiszt a „legspirituálisabb” kő, amelyet az emberiség évezredek óta ismer és használ. Ma azt ajánlják, hogy a függőségben szenvedők, a kábítószertől vagy egyéb függőségtől megszabadulni nem tudók feltétlenül kerüljenek közelebbi kapcsolatba ezzel a kővel, amely felszabadíthatja őket a kémiai szerek rabságából.

 

Jáspis

A jáspisok hasonlóan az achátokhoz, a szivárvány szinte minden színében megtalálhatóak. 

Mivel nagyon jól színezhető különböző festékanyagokkal, ezért festett kőként is előszeretettel használják ékszerkészítés során. 

A jáspis egyébként összetett kőzet, kvarc és kalcedon egyaránt megtalálható benne. Nagyon jól csiszolható, egészen sima és fényes felület érhető el vele. Nagy mennyiségben megtalálható a különböző színvariációkban, ezért sok dísztárgyat készítenek belőle mind a mai napig.

A jáspis név azt jelenti, hogy pettyes vagy foltos kő. Az ókor óta szinte minden nyelvben megtalálható különböző változatokban: így például az ófrancia jaspre, a latin iaspidem, az ógörög iaspis mind ugyanarra az ásványra utalnak.

A jáspisok ezoterikus értelemben vett hatását általában a színéhez vagy mintájához kötik, így a piros bátorságot ad, a tájkép jáspis segít átlátni a bonyolult problémákat. 

Fluorit

A fluoritot, más kövekhez hasonlóan már évszázadok óta ismeri és használja az emberiség. Az órkori Kínában a zöld változatokat például a jáde kiváltására használták. Latin neve pedig az áramlás, azaz fluere szóból ered. Régies magyar neve is erre utal: folypát. 

A fluoritra jellemző a szivárványos, csíkos látványvilág. Az egyik legszínesebb ásvány, a színei általában csíkokba rendeződnek és a különböző, a kristályba kerülő "szennyeződések", azaz színnel rendelkező atomok hozzák ezt létre. Jellemző, hogy zöld és lila sávok váltakoznak az áttetsző részekke

A fluoritról úgy tartják, hogy valódi védelmező kő, amely segít rendet teremteni az élet minden területén. Mivel segít átlátni a rendetlenséget, segít összerendezni a látszólag szétszórt információkat, ezért tanulás segítő kristályként tartják számon. Ha az életünkben eluralkodik a káosz, akkor a fluorit kiváló emlékeztető lehet arra, hogy a látszólag rendszer nélküli események is egységes egésszé szervezhetők, ha megvan hozzá a kellő akarat.