Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ásványok színek szerint: zöld kövek

Aventurin

 

Az aventurin egy kvarcásvány, amely jellegzetes középzöld-színről ismerhető fel leginkább. Általában átlátszatlan, kicsit tejszerű a jellege. A legnagyobb mennyiségben Indiában, Mysore környékén bányásszák, ahol csodaszép kabosonokat és egyéb dísztárgyakat faragnak belőle.

Neve az olasz a ventura szóból ered, ami azt jelenti véletlenül.

Ezoterikus tekintetben ezt a követ a szerencse, a kaland és a lehetőségek kövének tartják. Sokan úgy gondolják, hogy az aventurin ékszerként való viselése kifejezetten szerencsét hoz nekik. Másrészt viszont a személyes fejlődést is támogatja, mindig megmutatva az irányt a legjobb következő lépéshez.

Horoszkóp: Ez a kosok kedvenc köve.

 

Az összes aventurinból készült ékszert itt találod a webshopban: https://www.zenzero.hu/aventurin

 

Amazonit

 

Az amazonit kristály világos zöld színű, néha halványbarna, szürkés mintázattal. Ásványtanilag a kálium-földpát csoportba tartozik. 

Nevével kapcsolatban két legenda keveredik. Egyrészt sokan úgy gondolják, hogy az Amazon folyóból eredeztethető a neve, amelynek környékén először találtak ilyen köveket. A geológiai kutatások azonban rámutattak, hogy amazonit nem található a folyam közvetlen közelében, viszont elég gyakran előfordul Dél-Amerikában. Ezen kívül még nagy mennyiségben Oroszországban, Brazíliában, Ausztráliában és Madagaszkáron is bányásszák. Minden területnek megvan a jellegzetes színárnyalata és mintázata.

A másik történet szerint a név az ókori amazonoktól ered, akik bátorsághozó kőként pajzsuk díszeként viselték ezt a zöld követ. Érdekes, hogy a kristályokkal behatóan foglalkozók szerint viselésekor elsősorban a női és férfi energiák egyensúlyba hozása várható, amely az amazonokra is jellemző volt, hiszen nő létükre férfias életmódot éltek.

Ez a kristály segíthet neked, ha zaklatott az életed. Ismered azt az érzést, amikor egy igazán zűrös helyzet után egyszer csak minden megnyugszik, elcsendesül, helyére kerül? Az amazonit kő ugyanis ősidők óta a nyugalom és a fájdalomcsillapítás köve. Elsimítja a feszültségeket, feloldja a görcsöket. 

Horoszkóp: A szüzek kedvenc köve lehet.

 

Itt találod az amazonit ékszereinket: https://www.zenzero.hu/amazonit

Mohaachát

A mohaachát mélyzöld színű, de a színei gyönyörű mintázatokba rendeződnek némi áttetsző, világosabb felületekkel váltakozva. Nevét egyértelműen a moháról kapta, amelyre rendkívüli módon emlékeztetnek erezetei, viszont nem megkövült növényi részekről van szó. 
A folytonos növekedés kövének tartják, így bármilyen fejleszteni való területed segítheti az életedben. Különösen a növényekkel, kertészkedéssel kapcsolatos tevékenységeket támogatja.

Minden mohaachát bizsu errefelé található: https://www.zenzero.hu/mohaachat

 

Fluorit

A fluoritot, más kövekhez hasonlóan már évszázadok óta ismeri és használja az emberiség. Az órkori Kínában a zöld változatokat például a jáde kiváltására használták. Latin neve pedig az áramlás, azaz fluere szóból ered. Régies magyar neve is erre utal: folypát. 

A fluoritra jellemző a szivárványos, csíkos látványvilág. Az egyik legszínesebb ásvány, a színei általában csíkokba rendeződnek és a különböző, a kristályba kerülő "szennyeződések", azaz színnel rendelkező atomok hozzák ezt létre. Jellemző, hogy zöld és lila sávok váltakoznak az áttetsző részekkel. Egyébként a természetben találhatunk kizárólag csak zöld, lila, kék vagy áttetsző, színtelen ásványokat is. 

A fluoritról úgy tartják, hogy valódi védelmező kő, amely segít rendet teremteni az élet minden területén. Mivel segít átlátni a rendetlenséget, segít összerendezni a látszólag szétszórt információkat, ezért tanulás segítő kristályként tartják számon. Ha az életünkben eluralkodik a káosz, akkor a fluorit kiváló emlékeztető lehet arra, hogy a látszólag rendszer nélküli események is egységes egésszé szervezhetők, ha megvan hozzá a kellő akarat. 

A víz jegyűek számára inkább a kék, míg a föld jegyűek számára inkább a zöld változat ajánlott. A levegő jegyben születettek leginkább a színtelen változatához fognak vonzódni, de természetesen bárki hordhatja bármelyiket, hiszen ezek csak általános szabályok. A legfontosabb, hogy amikor kiválasztjuk az adott ásványt, érezzünk felé valamiféle vonzódást. 

Fizikai szinten a gerinc, a csontok és a fogak támogatójaként emlegetik. Csonttörés és fogváltás, illetve ezekhez köthető problémák esetén ajánlott a viselése. Mivel egyensúly teremtő és a vázrendszert érintő hatású kristályként tartják számon, sokan azért viselik, hogy az egyensúlyproblémáikra, bizonytalanságérzetükre adjon támogató, megnyugtató, védelmező választ. 

 

Ha fluorit ékszert keresel, itt tudsz rendelni: https://www.zenzero.hu/fluorit

 

Malachit

Ha úgy érzed, elakadtál az életed valamely területén, a malachit segíthet neked. Már évszázadok óta a változások kövének nevezik és mindig ott hívják segítségül, ahol valamely nagy erők hatására van szükség. Az alpesi országokban például vajúdó nők támogatására használták a zöld kőbkől faragott kereszteket. A bölcsőkre függesztett kristályt pedig a rontás távoltartására használják mind a mai napig. 

Ha neked is változtatásra van szükséged, egyszerűen csak hord magadnál. Nem kell feltétlenül hinned benne. A zöldnek ez a mágikus árnyalata megnyugvást hoz és erőt ad már akkor is, ha csak ránézel. Ha időt szánsz rá és elkezded tanulmányozni az ásványban futó világosabb-sötétebb vonalakat, akár azt is megfejtheted, hogy a te utad hova vezet, merre kell kanyarodnod ahhoz, hogy elérd a céjaidat. A szét és összetartó vonalak minden darabon másfelé vezetnek, a kő minden oldalán másféle rajzolatot adnak ki. 

Ha úgy érzed, elakadtál az életed valamely területén, a malachit segíthet neked. Már évszázadok óta a változások kövének nevezik és mindig ott hívják segítségül, ahol valamely nagy erők hatására van szükség. Az alpesi országokban például vajúdó nők támogatására használták a zöld kőkől faragott kereszteket. A bölcsőkre függesztett kristályt pedig a rontás távol tartására használják mind a mai napig. 

Ha neked is változtatásra van szükséged, egyszerűen csak hord magadnál. Nem kell feltétlenül hinned benne. A zöldnek ez a mágikus árnyalata megnyugvást hoz és erőt ad már akkor is, ha csak ránézel. Ha időt szánsz rá és elkezded tanulmányozni az ásványban futó világosabb-sötétebb vonalakat, akár azt is megfejtheted, hogy a te utad hova vezet, merre kell kanyarodnod ahhoz, hogy elérd a céljaidat. A szét és összetartó vonalak minden darabon másfelé vezetnek, a kő minden oldalán másféle rajzolatot adnak ki. 

 

Ha malachitot viselnél, katt ide: https://www.zenzero.hu/malachit

 

A jáde tulajdonképpen két ásvány is lehet: a nefrit és a jadeit. A nefrit nagy mennyiségben fordul elő, ezért ma is könnyen elérhető. Általában világos, sárgás zöld színű. A jadeit inkább fehér pettyes, foltos mintázatú. 

 

Jáde

A jáde követ a Távol-Kelet, de különösen Kína területén már az ókor óta ismerték és tisztelték. Úgy tartották, hogy az erény, nemesség és tisztaság köve, így bizonyos időszakban a belőle készült dísztárgyakat csak bizonyos rétegek használhatták. Gyönyörű faragásokat készítettek belőle és sok darab mind a mai napig megmaradt. 

Nevét a spanyol pietra de ijada kifejezésből eredeztetik, ami arra utal, hogy vesebántalmak ellen gondolták hatásosnak ezt az ásványt már a középkorban is. 

 

Ma úgy tartják róla, hogy a tisztaság, az egyensúlyteremtés és nyugalom köve. Belőle készült ékszereinket itt találod: https://www.zenzero.hu/jade_ko

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványok színek