Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Ásványokkal töltött szerencsehozó üvegcsék

Az egyik első termék a zenzero.hu webshopban az apró, nyakba akasztható amulett üvegcse volt. 4 éve töretlenül szeretjük. Az idén végre találtam beszerzési forrást a nagyobb fajtákhoz is, de még mindig egy kicsit elégedetlen voltam.

A múlt héten végre sikerült megoldanom ezt a kérdést. Azóta szabad perceimben követ török. Nos, azt hittem sokkal egyszerűbb meló lesz, de nem véletlenül van olyan nehéz dolga a bányászoknak. Rengeteg dolog tanulható így meg az ásványokról, tulajdonságaikról.

Nagyon sok ékszer válik szomorú balesetek áldozataivá, amikor lepottyan a kedves darab és egyszerűen félbe törik, vagy éppen ezer apró szilánkra hull szét. Érdekes módon, amikor szándékosan kell összetörni egy követ, már nem mindig ilyen egyszerű a helyzet. A kvarc fajták, amelyek legjobban hasonítanak az üveghez, viszonylag könnyebben törnek, azaz szilánkosan repednek. De meglepődve tapasztaltam meg, hogy például a howlit mennyire ellenálló jószág, milyen nehezen adja meg magát. És persze vannak olyanok is, amelyekből nem is nagyon csinálnak ékszert, mivel nagyon érzékenyek, mint a szelenit vagy a kalkopirit, hiszen ezek már a legkisebb erőhatástól is sérülnek.

 

Kíváncsi vagyok, mást is lenyűgöz-e ennyire a kövek titokzatos, de azért megismerhető világa…

 

És hogy miért írok minderről? Az átlátszó kis üvegcsékbe olyan ásványokat pakolok, amelyek valamilyen okból nem alkalmasak ékszer készítésére. Vagy eleve az anyag tulajdonságai miatt, vagy mert egyszerűen csak nem „teljesek” a darabok. Így viszont tovább élhetnek, díszíthetnek, gyönyörködtethetnek és ha hiszel bennük, meghozhatják a jószerencsédet is.

 

Az éppen készleten lévő, ásványokkal és egyéb kincsekkel töltöttöt üvegcséinket itt találod meg: https://www.zenzero.hu/dekoracio_98

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványok