Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Ajándékozási tiltólista

 

Összeszedtünk néhány tiltólistás ajándékot és azt is megmondjuk, hogy miért nem jók. (És persze vannak kivételek is :)

1. Bugyi, melltartó és egyéb alsóneműk

Viszonylag egyszerűnek tűnik ilyesmit ajándékozni, de hacsak nem te teregeted az illető tisztára mosott ruhadarabjait, nem fogod eltalálni az ízlését. Akkor elfogadható ilyesmit venni, ha pontosan ismered a méreteit vagy éppenséggel szeretnéd majd róla személyesen lerángatni az ajándékot. Az ember lánya ugyanis a pasiján kívül nem sok embertől szeretne fekete, csipkés neglizsét kapni. 

2. Zokni, sőt törölköző!

Rémesen, rémesen unalmas ajándékok! A méretet ugyan könnyű eltalálni, de ki örülne egy csomag szürke-barna-fekete zokninak? Senki. Törölkozőt, vagy esetleg konyharuhát (!) pedig mindenki vesz magának, ha éppen szüskége van rá, ugye?

Persze egy cuki, szőrös mamusz, egy cicás-vicces lábtyű rögtön mosolyt csal a 13 éven aluli korosztály és az örökifjú hölgyek arcára is. Csak előtte nézd meg, miket hord otthon, kuckózáshoz. 

3. Nyakkendő

Ha az illetőt eddig még csak keményített ingallérban és élre vasalt öltönyben láttad, akkor elfogadható ajándék. Egyébként tilos. És az sem árt, ha tudod, hogy az egyszínű, élénk vagy apró mintás, esetleg csíkos változatokat részesíti előnyben. 

4. Bögre és más konyhai kütyük

Mindenkinek rengeteg bögréje és egyéb konyhai cucca van. Tehát nem kell még egy újabb. 

Kivétel: ha éppen eltörted a kedvenc bögréjét és tudsz helyette szerezni egy megszólalásig hasonlót. Egyébként meg mi lenne, ha inkább egy menő kávémárka (Starbucks, hmm?) termokulacsával lepnéd meg?

5. Tusfürdő és testápló csomagban

Ez az az ajándék, amiről mindenki tudja, hogy semmi, de tényleg semmi ötleted nem volt, csak leemelted a hipermarket polcáról. Úgyis oda volt halmozva a bejárathoz hatalmas akciós táblákkal együtt, hogy biztosan átessél rajta. Ráadásul abban is biztos lehetsz, hogy az összecsomagolt 3 lötty közül, kettőt nem is szokott soha használni. Könyörgök, legalább az illető bőrtípusát vedd figyelembe, ha már ilyesmit veszel. 

Mondjuk vannak olyan márkák (Body Shop, Lush, Manna), amelyekből összeállított csomagnak igencsak lehet örülni. Bár itt sem árt észnél lenni, hogy milyen illatú, milyen hatású legyen a cucc. 

6. Bonbon

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de nekünk örökké hegyekben állnak itthon a soha ki nem bontott bonbonos dobozok. A gond az, hogy a jó bonbon igazából nagyon drága. A pocsék minőségű, ámde nagy, csicsás dobozba csomagolt változatról pedig a celofánt sincs erőm letépni. 

Ha csokit viszel, nem árt ha tudod, hogy ét- vagy tejcsoki rajongó az illető. Vagy esetleg allergiás a kakakóra? Inkább egy pici doboz izgalmasan összeválogatott finomság, mint egy nagy adag tejbevonó massza... Ráadásul ma már rengeteg egyéb ínyencséget is tudsz venni, különleges lekvárokat, fűszereket vagy akár ízesített olajokat. Biztos, hogy nagyobb sikere lesz ezeknek. 

7. Bor és egyéb alkoholos italok

Ha még nem boroztál az illetővel legalább háromszor, fogalmad se lesz róla, hogy ő milyen borokat szeret. És mi van, ha egyáltalán nem iszik alkoholt? Vagy a nyáron végérvényesen átszokott a kézműves sörökre. El kell, hogy keserítselek: bor és rövidital ügyben nincs olyan, hogy adu ász. Persze egy Gere Kopárnak a legtöbben azért tartogatnak egy-két szélesebb vigyort. 

8. Fitness vagy kozmetikai bérlet, a plasztikai műtétekről nem is beszélve

Ezzel nem az a baj, hogy az embernek esetleg nincs rá szüksége. Csak éppen ilyet ajándékozni felér annak jó hangosan való kimondásával, hogy "nem tetszel, változz meg". Persze vannak olyan kapcsolatok, ahol ez teljesen elfogadott, de nagyon vékony ez a bizonyos jég, amin táncolni lehet. Kivételt talán az olyan luxus és hatalmas élvezetet nyújtó kezelések jelenthetnek, mint egy csokis masszázs vagy egy egész napos spa belépő (megoldott gyerekfelvigyázással együtt). 

9. Utalvány

Kicsit uncsi és személytelen. De ha tudod, hogy éppen lakberendez az illető, akkor örülni fog egy kis hozzájárulásnak a régen kinézett ikeás kanapéjához. Ha pedig könyvbolond, akkor biztos értékelni fogja, hogy nem egy számára érdektelen író művét nyomod a kezébe, hanem lehetőséget kap a választásra. 

Egyik kedvenc ajándékom például az volt, amikor a drágám úgy fejezte ki támogatását a vállalkozásom iránt, hogy kezembe nyomott egy bizonyos összeget, amit kötelezően reklámra kellett költenem :)

10. Bármi, ami gagyi

Bármiből lehet rossz minőségűt, értéktelent venni. Hiába találod ki szíve vágyát, ha aztán a legrosszabb, legolcsóbb változatot veszed meg, mert sajnálod rá a rávalót. Hiába tudod, hogy az illető imád horgászni, nem érdemes 230 forintos csalihallal kiszúrni a szemét ajándék címén.