Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blogger interjú: DJKaty

DJKaty nagy rajongója lett a zenzero bohémságoknak és mi is nagy rajongói vagyunk alapos tesztjeinek, amelyek sok-sok felesleges sminkvásárlást megspórolnak nekünk. Ja, és cicája is van! Nézzétek meg Instagram oldalát és blogját is!

Ebben az interjúban alaposan körüljárjuk a blogolás és a kristályok témáját is:

- Van kedvenc ásványod?

Sokáig a türkiz volt a nagy kedvencem, leginkább a színe miatt, mert mindig a magaménak éreztem, de mostanra a kifinomultabb árnyalatú amazonit a legkedvesebb a számomra. Emellett az ametisztet a lila színű achát váltotta le, a hegyikristály pedig a legújabb kedvencem, és ezt a három árnyalatot viselem a legszívesebben.


- Miért hordasz kristályokat? Mit vársz tőlük?

A konkrét hatásuknak is utánaolvastam már, ugyanakkor nem célzottan viselem őket, hanem inkább hangulattól függően. Megállok az ékszeresfiókom előtt, és az érzéseimre hagyatkozom, hogy éppen melyikre van szüksége a lelkemnek. Biztos vagyok abban, hogy ahogyan a testünk jelezni tudja, hogy milyen ásványi anyagokra van szükségünk, és az azokat tartalmazó ételeket kívánjuk meg, úgy a lelkünk is nem véletlenül vonzódik egy-egy színhez és anyaghoz az adott időben. Mostanában a legtöbbet a csakra karkötőért nyúltam, így vélhetően az általa kifejtett hatásra van szükségem.


- Úgy látom, sokat rendelsz online, akár tengeren túlról. Mindig azt kapod, amit szeretnél? Voltak már ezzel kapcsolatban bakik?

Bizony a legtöbb esetben ilyen módon szeretem megvásárolni a bloggal kapcsolatos szépségeket, és volt már példa hibás rendelésre, a cégek kezelési módja azonban nagyon különböző. Szinte mindegyik lelkesen és segítőkészen áll a problémákhoz, és többféle lehetőséget felajánlanak a kiküszöbölésre, de volt már olyan cég is, amelyik egyszerűen nem válaszolt, és nem vette figyelembe a levelemet, többedszerre sem. Mivel ez mások számára is hasznos tapasztalat lehet, a blogomon olvasható is ilyen témájú bejegyzés, a pozitív és negatív tapasztalatokhoz kapcsolódó konkrét cégnevekkel.


- Egy-két fotó alapján úgy tűnt, elég sok ékszered van. Hogyan tárolod őket?

Eddig a totális káosz jellemezte az ékszertárolásomat, bár a kisebb fülbevalóknak és kiegészítőknek eddig is jó helye volt egy rekeszekre osztott teásdobozban, a többiek viszont most kerültek méltó helyükre. Egy alacsony fiókú komódban, fakkokra osztva helyeztem el őket, így nem gabalyodnak össze, és jól átlátható minden. A cicák miatt a por nálunk komoly gondot jelent, ezért a rendkívül mutatós felakasztgatós tárolás nem jöhetett szóba, pedig egyébként az ékszerállványok is jó megoldást jelenthetnek.

- Miért pont a divattal, szépséggel foglalkozol ilyen behatóan?

Egy időben érdekelni kezdett a téma, és rengeteg külföldi videót és blogot követni kezdtem, a magyar szférában viszont nem igazán találtam olyan stílusú blogra, amely a számomra fontos szemszögből vizsgálta volna a dolgokat. Végül úgy döntöttem, ezt akár én magam is csinálhatnám, és megnyitottam a blogot. Az első időktől kezdve lelkesen álltam hozzá, de mostanra érzem olyannak mind a blog felületét, mind a csatornát, amilyenre mindig is vágytam, és szerencsére a hozzám hasonló stílusú, érettebb gondolkodású olvasó- és nézőközönség szeretettel fogadja az újabb és újabb tartalmakat.


- Mit élvezel legjobban és legkevésbé a blogolásban?

A legjobban a követőkkel és a többi bloggerrel kialakuló, segítő jellegű párbeszédet szeretem, hiszen számomra az is fontos, hogy az olvasók akár egymást segítve is beszélgessenek a bejegyzések kapcsán, és kisebb közösség alakuljon ki. A blogtalálkozókon szerencsére személyesen is megismerhettem már mind más blogírókat, mind olvasókat, és nagyon jó érzés volt az internet felületéről már ismert neveket végre arcokhoz kötni. Az sem véletlen, hogy blogtalálkozóként utalok erre, hiszen nem csupán a bloggereket, hanem minden érdeklődőt szeretettel várunk rá, és Elenivel (titaniablog.hu) már most is fontolgatjuk az újabb időpont kitűzését.

A legkevésbé a képmutatást szeretem, hiszen sok esetben csalódást jelent a más bloggerekkel való találkozás, és sajnos az sem ritka, hogy még vissza sem köszönnek. Ahelyett, hogy összetartanánk, és egymást segítenénk e téren, a legtöbben ellenségnek tekintik a másikat. Számomra természetes, hogy ha mástól inspirálódtam, akkor megemlítem a nevét, és a blogjára mutató hivatkozást teszek közzé, de másoknál ez is elmarad, és ez a része mindig is érthetetlen és elszomorító lesz a számomra. Szerencsére a pozitív tapasztalatokból van példa többre, és egyre inkább csak ezekre fókuszálok, a dolgok jó oldalát látva.

- Mit adott neked a blog és mit vesz el az életedből?

Segített a dolgok helyén kezelésében, pl. mostanra már nem kattogok napokig a trollkodásokon, pedig alapvetően lelkizős fajta vagyok. Aki ilyen módon bánt, az valószínűleg ezzel kompenzál valamit, és nem érdemes miatta bánkódnom. Nyertem vele igaz barátságot is, de voltak ezen a téren is csalódásaim is, úgyhogy alapvetően a gimiben érzem magam az egész miatt, mert a klikkesedés, egymás háta mögötti áskálódás és a többi mind arra emlékeztet.

Mostanra már csak időt vesz el az életemből, de nem bánom, mert élvezettel írom a bejegyzéseket, és a videók is akkor kerülnek sorra, ha mind az időm megengedi, mind a körülmények megfelelőek. Emiatt ugyan ritkábban jelentkezem újdonságokkal, de bízom benne, hogy jobb minőségű tartalmat tudok előállítani, ami a követőknek is csak hasznára válik. Például a képek terén is igyekszem egyre jobbat nyújtani, és ezzel elértünk egy újabb „nyereséghez”: máshogy tekintek a bloggal kapcsolatos fotózásra is, és mostanra örömmel tekintek végig az Instagram-képeim során.


- Melyik bejegyzésedre vagy a legbüszkébb?

Talán az „Álljunk meg egy szóra!” bejegyzéssorozatot tudnám kiemelni, hiszen rengeteg lelkes megjegyzés érkezett rájuk, miszerint van hasznuk, és többen is tudatosabban állnak már a helyesíráshoz és a helyes beszédhez. A magyar nyelv fontos számomra, és bár van, aki szerint emiatt bujdosnom kellene, én továbbra is úgy gondolom, hogy ha valamire létezik magyar szó, akkor azt kell választani a túlzott anglicizmushasználat helyett.

Emellett a palettatesztjeimre is büszke vagyok, hiszen sok bloggal ellentétben nem egyetlen képen mutatok színmintákat, hanem többféle fényviszonyban is bemutatom a színeket, és a teljesítményükről is beszámolok, hogy a vásárlás előtt álló olvasók tisztában legyenek azzal, mit is kapnak a pénzükért.


- Melyik a kedvenc felületed? Blog, Instagram, Facebook, Youtube?

Ezen a kérdésen hosszasan gondolkodtam, és nem tudnék választani, mert mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A blog mindig is a szívem csücske marad, hiszen minden ott kezdődött, és ott a legegyszerűbb a kommunikáció. Az Instagram a képi anyagok miatt a kedvencem, és nagyon élvezem a külön erre a célra szolgáló fényképek elkészítését, a Youtube pedig szintén egy teljesen másfajta kommunikációt tesz lehetővé, és különösen azért fontos, mert láthatólag egyre többen olvasás helyett inkább a videónézést választják. A Facebookon való kommunikáció és az ottani bejegyzések is a kedvenceim, a felület furcsaságai és hibái miatt viszont az áll tőlem a legtávolabb, viszont kapcsolattartás szempontjából fontos felület, így igyekszem ott is a legtöbbet kihozni a lehetőségekből.

- Milyen tanácsot adnál azoknak, akik most indítják a blogjukat?

Elsősorban türelemre inteném őket, mert sokan a régebbi blogokon látott céges együttműködések miatt indítják a blogot, és rögtön sikereket és teszttermékeket várnak. Eleve nem jó motiváció emiatt blogot írni, így a legfontosabb, hogy magukhoz közel álló témát válasszanak, és elsősorban önmagukért és az olvasókért jelentkezzenek rendszeresen tartalommal. Ha kitartóak, akkor a későbbiekben meglehet ennek a gyümölcse, de nem szabad türelmetlenül és követelőző módon hozzáállni a blogíráshoz.


- Mivel foglalkozol „civilben”?

Fordító vagyok, és elsősorban különböző témájú szakszövegeket fordítok, angol-magyar és magyar-angol irányban egyaránt, de néha egy-egy könyv is terítékre kerül. Mostanra a magam ura vagyok, és szabadúszóként tevékenykedem, ami óriási eredmény a számomra, és nagyon élvezem, hogy én magam válogathatom meg, mit vállalok el. A kedvenceim közé tartoznak az orvosi berendezésekről szóló, valamint jogi és marketinges szövegek, de az autóipari érdekességek sem állnak távol tőlem.


- Mit csinálsz legszívesebben, amikor nem blogolsz?

Pszichológiai témájú könyveket olvasok, Systema-edzésre járok, barátnőkkel találkozom egy-egy jó kávéra és beszélgetésre, valamint a családommal kirándulok. Emellett újabban a fényképezés is egyre fontosabbá válik nem blogos témákban. Érdekes, hogy mennyire más látásmód szükséges egy-egy jó fénykép elkészítéséhez, és a természetfotók esetében a gyermeki én mindenre rácsodálkozó hozzáállását igyekszem felidézni magamban. Úgy érzem, ily módon tudom megragadni a lényeget.


- Ha most kellene egy teljesen új szakmát elkezdened, mi lenne az?

Ezen a kérdésen töröm a fejem már napok óta, nagyon elgondolkodtatott. Szívesen lennék nyomozó, pszichológus vagy valamilyen kreatív szakma képviselője, pl. ötvösként és virágkötőként is el tudom képzelni magam.


- Melyik a kedvenc évszakod? Miért élvezed?

A tavasz és a nyár nálam egyenértékű, és nem igazán tudnék közöttük választani, de az öltözködés egyszerűsége miatt talán a nyarat tudom kedvencnek kikiáltani. Nem kell túlzásokba esni, utazás esetén is elég egy kicsi bőrönd, és mivel sem sál, sem kabátgallér nem akadályoz, ilyenkor bátran hordhatom a hosszan lelógó, látványos fülbevalóimat is. A tavaszban egyébként a madárcsicsergést és a természet ébredését szeretem, valamint a színes kendőkkel feldobott szetteket.


- Milyen új szépségtrükköt ajánlsz most őszre?

Újat nem tudok, egy örökérvényűt viszont szívesen megosztok: ne használjatok túl sok alapozót. A legtöbb nőnek nem lenne szüksége erősen fedő, maszkszerű alapozóra, mégis ilyet választ, ahelyett, hogy a saját arcbőre szép részeit láthatóan hagyná. Egy BB krém és a problémás területeken korrektor segítségével életszerű és természetes maradhat a bőr, ami sokkal jobb megoldás a művi hatás helyett. Emellett az alapos arctisztítás és a rendszeres hidratálás is fontos, kívül-belül. A bőrünk meghálálja mind a jó minőségű, a bőrtípusunknak megfelelő krémeket, mind a napi 2-3 liter víz elfogyasztását.