Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Blogger interjú: Kialakító blog

Eklektikus stílus, kitartó blogolás és az ásványok szeretete. Talán ezt a három pontot tudnám leginkább kiemelni Enikővel, a Kialakító bloggerével készült interjúból. Izgalmas, élettel teli mindennapokba pillanthatunk be a képei és írásai, sőt videói által. Ugye, hogy Nyíregyházán is van élet!

Mi volt az a pillanat, amikor kitaláltad, hogy neked blogot kell írnod?

 

2013-ban kiköltöztem Dániába, itt éltünk egy ideig a barátommal és dolgoztunk. Mivel ősszel jöttünk haza az egyetemen passziválnom kellett, munka keresésbe kezdtem, ami ebben térségben, Nyíregyházán elég nagy kihívást jelentett. Egy hónap után kezdtem kétségbe esni, mivel mindig is inkább túlvállaltam magam, minthogy üljek egy helyben kellett egy fix tevékenység. Ekkor Zsanival a barátnőmmel jött az ötlet csináljunk női magazint, amihez egy blogger felület adta a kezdő irányt. Akkor én még semmilyen blogot nem követtem, nem is tudtam, hogy ilyen jelentős a hazai szépség és divat blog szféra. Aztán apránként felfedeztem ezt a világot, de a mai napig próbálok nem innen inspirálódni, hiszen ha az ember sok blogot követ óhatatlan, hogy elkezd másolni és akkor eltűnik az egyediség, a különlegesség. Szinte az első lépések után egyedül maradtam és azóta csak az én posztjaim vannak jelen a felületen, a hétköznapjaim is megvillannak, a civil életembe is engedek bepillantást.

Miért pont a divattal foglalkozol?

 

Nem csupán divattal foglalkozom, rengeteg szépségápolási bejegyzésem van, esküvő rovatot is kezdtem, no meg mindenféléről írok, ami érint, legyen szó egy jó receptről, vagy utazási élményről. Azt viszont nem tagadhatom, hogy a divat, a stílus a gyengém, imádok izgalmasan öltözni, kifejezni az adott napi hangulatom egy-egy szettel. A mai világban rettentő fontos az első benyomás és az önkifejezés, amire a legnagyobb teret szerintem erre az öltözködés adja. Egy jól összeválogatott szettel nem csupán az ismerős embereknek, de az utca járókelőinek is tudunk egy kis vizuális élményt adni, többet árulhat el ez rólunk, mint akár a kézfogásunk. Szeretném megmutatni a nőknek, hogy milyen sok lélek lakik bennük, milyen könnyen lehet váltogatni a stílusunkat, illetve két ellentétes stílusjegyet vegyítve is kialakíthatnak harmonikus egységet.

Mit csinálsz legszívesebben, aminek semmi köze a blogodhoz?

 

Remek kérdéseket teszel fel, percekig ültem és elmélkedtem, hogy mit is válaszoljak, hiszen a blog a szenvedélyem, amit már munkaként fogok fel és kétségívül a legjelentősebb hobbim. Évekig kerestem megrögzöttem azt a tevékenységet ami leköt, amit hobbinak nevezhetek, mivel nagyon sokrétű az érdeklődési köröm, így inkább belekaptam mindenbe, de semmiben se voltam kitartó, a Kialakítóig. Ha nem ezzel foglalkozok, akkor sokat vagyok a családommal, a barátommal és persze a barátainkkal, társasági ember vagyok. Szeretek új dolgokat kipróbálni, imádok utazgatni és nyitottan állok  világ felé, ami ezáltal remek inspirációs talajt jelent számomra.

Mi jellemezi leginkább a stílusod? Mutass egy fotót, ami tényleg teljes egészében te vagy!

 

Bár tudnék egyetlen képet mutatni… Az a helyzet, hogy a kaméleon a legjobb jelző, amivel eddig illettek, hiszen hangulatomtól függően bújok egyik stílusból a másikba, millió stílus, lélek lakik bennem. Egyik nap elegáns hölgy, másnap szakadt punk, laza rocker, vagy ép pin up girl vagyok. A változás éltet, ebben tudok kiteljesedni és esélyem nincs előző nap kikészíteni a ruhámat. A blog mottója is jól prezentálja ezt a változást: Mindenki alakul, Minden kialakul! Az olvasók látják az én alakulásaimat, ahogy forrok ki és igyekszem Nekik is segíteni, inspirációt adni ehhez. :)

Van kedvenc ásványod? Miért szeretsz ásványokat hordani?

 

Van egy nagy ametiszt köves gyűrűm, lassan 10 éve minden nap viselem szinte, anyukám legjobb ajándékának bizonyult. Gyerekkoromban hatalmas féldrágakő gyűjteményem volt (amíg az öcsém be nem falta, utána már nem igazán tartottam igényt rá :D). Mivel foglalkozom az ezoteriával, tarot kártyát is vetek, így természetesen a kristályokban is világában is otthon vagyok. A csiszolatlan, rusztikus darabok állnak közelebb hozzám és a hegyikristály a kedvencem. A finom eleganciámba és a hippi énembe is be tudom illeszteni ezeket az ékszereket. Nagyon vágyom egy holdkő gyűrűre még. 

 

Hogyan tartod magad ilyen jó formában? Mi a titkod?

 

Köszönöm, kedves vagy! 27 évesen már jobban oda kell figyelnem mindenre, könnyebben szaladnak fel a kilók és a ráncok is szaporodnak. A szépségápolásban kialakult rutinom van (http://kialakito.blogspot.hu/2015/08/azsiai-arcapolas-adaptalva-nyugati.html), de mindig kutatom az új, jobb termékeket. A testalkatomért meg kell küzdenem,  igyekszem okosan táplálkozni és gyakran diétázom, ha felszedek egy kicsit. Az almaecetes víz, ami segít a lúgosításban és a fogyásban, az én csodaszerem. Szerencsére izomzat tekintetében jó a genetikám, ha leadom a fölös zsírt elég szálás vagyok, de ideje lenne a hobbim mellé megtalálni a sportom is. :)