Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Blogger interjú: Virág's Lab

Virág a PhD fokozat megszerzésén dolgozik, eszéletlenül sminkel és fantasztikus stílusa van! A fotókon mindig tévedhetetlenül elegáns, mégis hiper-trendi is. Vajon hogyan csinálja? Interjúnkból kiderül :)

Hordasz kristályokat? Ha igen, mit vársz tőlük?

Igen, többféle kristály ékszerem van. Egyrészt mint kiegészítők, hozzáadnak egy bizonyos pluszt az aktuális szettemhez, emellett szeretem, hogy rendkívül letisztultak. Számomra a legtöbb nyugalmat áraszt, ilyenkor arra gondolok, hogy nem kell sehová rohanni, hanem megállni egy percre és észrevenni a körülöttünk lévő apró csodákat.

 

Van kedvenc ásványod?

Ajjajj, a kedvences kérdésekkel mindig bajban vagyok, olyan nehéz mindenből csak egyet választani :) Nagyon szeretem az ametisztet, ugyanis gyönyörű színe van, illetve a nyugalom, amit ez az ásvány áraszt, igazán rám fér néha :) Emellett nagy kedvencem a howlit is, bár ezzel gondolom nem vagyok egyedül, a márvány hatású kiegészítők rendkívül népszerűek mostanában.

Hogy képzeled el a saját jövődet?
A PhD fokozat megszerzése után jó pozícióban szeretnék dolgozni egy jól menő kutatócentrumban :P Emellett a blogra is ugyanúgy szeretnék időt szakítani, és rendszeresen jelen lenni a divattal kapcsolatos eseményeken illetve különböző sajtótájékoztatókon. Szakmai életemből kifolyólag sokat tudnék utazni különböző kongresszusokra és egyéb meetingekre, az ilyen utazásokat pedig, ha úgy van megtoldanám plusz 1-2 nappal, amikor kötetlenül várost néznénk, outfiteket fotóznánk és kikapcsolódnánk :)

Ebben az időszakban a párommal élnénk egy nyugodt környezetű lakásban, majd pedig ha jönnek a gyerkőcök, akkor kertes házba költöznénk.

Fontos számomra a karrier, de hiszem azt, hogy lehet olyan életet élni, ahol egy magas beosztás mellett kellő időt lehet fordítani a hobbinkra, a családdal és barátokkal való kikapcsolódásra. Nagyon sokat jelent számomra az, hogy a tudományos életben tevékenykedem, tudom, hogy "jó" és hasznos az, amit csinálok, de emellett ugyanolyan fontos számomra az, hogy tartalmas életet éljek és a szeretteimmel is elegendő időt töltsek.


A munkádban nem jelent hátrányt, hogy csinos, fiatal nő vagy?

Az ilyen típusú előítéletek általában addig életképesek, amíg el nem kezdek beszélgetni valakivel, és rá nem jön az illető, hogy sokkal több eszem van annál, mint ami elsőre látszik :)

A saját környezetemben így ezzel semmiféle probléma nincs, de való igaz, hogy akik nem ismernek, azoknak sok meglepetést tudok okozni :P Általában a kollégáim és főnökeim tudnak arról, hogy blogot vezetek és jelen vagyok a divatvilágban, de sosem ért emiatt, vagy pusztán a megjelenésem miatt negatív megkülönböztetés. Én úgy gondolom, hogy amíg a munkám az első, maximálisan odateszem magam és maradéktalanul elvégzek minden feladatot, amire megkérnek, addig nincs is ezzel semmi probléma. Azt pedig már többször is bebizonyítottam, hogy nőként nem kell hátrányban lennünk a tudományos életben, ugyanis több díjat úgy hoztam el, hogy egyedüli nő díjazott voltam a szekcióban. Sőt, a Debreceni Egyetemen én voltam az első nő, aki Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesült, úgyhogy én már megtanultam, hogy semmi sem lehetetlen! ;)

Miért pont a divattal foglalkozol a blogodon?

Mikor elindítottam a blogot, abszolút más koncepciója volt a teljes dolognak, a felállás viszont elég sokat változott azóta. Az outfit fotózásokat mindig is szerettem, viszont a divat inkább a tavalyi év második felétől került előtérbe, amikor felköltöztem Budapestre. Azóta sok tehetséges hazai tervezőt megismertem, rengeteg eseményre járok, így valóban a blog meghatározói a divattal kapcsolatos bejegyzések. Célom, hogy inspiráljam az olvasókat, és a szettjeimen keresztül megmutassam nekik saját stílusomat is. Viszont a mai napig inkább egy divatorientált személyes blogként tekintek a Virág's Lab-re és szeretnék megint több személyes tartalmat közzétenni, ugyanis úgy látom, hogy van rá igény az olvasók körében. Emellett szívesen írok utazással vagy életmóddal kapcsolatos bejegyzéseket is.

 

Vannak más dolgok is az életedben, amelyek legalább ilyen fontosak?

Természetesen igen. A blog kinőtte magát a hobbijaim közül, így már inkább másodállásként gondolok rá :P Viszont a legfontosabb az, hogy a karrier mellett kellő időt töltsek a szeretteimmel és tartalmas életet éljek. Az egészségem megőrzése is rendkívül fontos számomra, ennek megfelelően aktívan sportolok, és habár rajongok a finom falatokért, igyekszem egészségesen táplálkozni.

Mit adott neked a blog és mit vesz el az életedből?

Kezdem azzal, hogy mit vesz el, az rövidebb lesz :) Időt, egyre többet. Ahogyan fejlődök mint blogger és mindig a jobbra törekszem, a rendszeres, tartalmas és minőségi bejegyzések létrehozása nem kevés időt vesz el. Néha vannak mélypontjaim is, ugyanis van, hogy elutasítást kapok, és előfordul, hogy azt látom, hogy nem ott tartok bloggerként, ahol kellene. Utána viszont túljutok ezeken a helyzeteken, és csak előre tekintek :)

Azt, hogy mit adott nekem a blog, nehéz szavakba önteni. Egyrészt egy olvasótábort, akiktől mindig kapok visszajelzést, üzenetek vagy kommentek formájában. Nagyon jó érzés, hogy ennyien szeretik azt, amit csinálok és támogatnak benne, illetve biztatnak a nehezebb percekben. Előfordult már az is, hogy egy eseményen jött oda hozzám valaki, hogy már régóta olvas és milyen jó, hogy személyesen is láthat, illetve olyan is volt, hogy az egyetemen ismertek meg a blog miatt. Nagyon jól esik, amikor látom, hogy bíznak bennem annyira, hogy hozzám fordulnak tanácsért. Legyen az egy kezdő blogger, aki tippekre kíváncsi, vagy bárki, akinek a divattal vagy mondjuk egy outfit fotózással kapcsolatban vannak kérdései.

Azt sem gondoltam volna az elején, hogy ilyen szinten jelen leszek a blogger eseményeken, divatbemutatókon és hasonló rendezvényeken. Ilyenkor megtisztelő a hazai tervezők ruháit illetve kiegészítőit viselni, illetve a kedvességük is lenyűgöz :) A divatmagazinos megjelenésekre is nagyon büszke vagyok, úgyhogy rengeteg pozitívuma van a bloggerkedésnek :) Úgy gondolom, hogy sok mindent adtam és adok át az olvasóimnak, de én is rengeteg mindent kaptam! Ezért pedig nem tudok kellőképpen hálás lenni!


Van akinek a stílusát figyeled és másolod az ötleteit?

Természetesen nekem is megvannak az inspirációs forrásaim. Legyen az egy divatmagazin, egy blog vagy valamilyen weboldal. Hazai és külföldi forrásaim vannak, viszont a másolás nem az én stílusom. Lehet, hogy egy adott szett, vagy akár csak egy ruhadarab inspirál, de szerintem épp az az egész lényege, hogy saját stílusomat teszem bele egy szettbe, és a saját képemre formálom az adott lookot. Ennek pedig nem nagyon van értelme úgy, ha az ember egy az egyben lekoppint valamit. Mostanában egyébként azt veszem észre, hogy ha meglátok egy ruhadarabot akár egy tervezőnél, akár egy fast fashion üzletben, kreálok hozzá egyből egy lookot, amit utána be is fotózunk, szóval nem is nagyon kell inspiráció után kutatnom, rengeteg ötletem van mostanában :)

 

Mit csinálsz legszívesebben, amikor nem blogolsz?

Kikapcsolódok egy kicsit, vagy elutazok valahova :) Ha lehet, akkor a számomra fontos emberekkel töltöm a szabadidőmet, ha pedig egyedül vagyok, akkor általában beiktatok egy edzést, utána pedig pihenek.

 

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik most indítják a blogjukat?

Mivel elég sok blog van, így mindenképpen kell találni valamit, amely kiemeli az adott bloggert a tömegből. Ez lehet egy olyan dolog, ami a blogtól függetlenül jellemző rá (mint például nálam az, hogy vegyész vagyok), vagy egy nagyon egyedi irányvonal, amely mentén vezeti a blogot. Fontos a folyamatos jelenlét, ne kéthavonta szülessen egy bejegyzés, fent kell tartani az olvasók érdeklődését. Azonban fontos az, hogy ez ne menjen át egy görcsös posztgyártásba, amikor valaki csak azért ír, hogy legyen valami, amit közzé tud tenni. Illetve a minőség mindig legyen fontosabb a mennyiségnél. Emellett sok-sok kitartást kívánok minden kezdőnek, senki nem lesz 2 nap alatt ismert blogger, akit minden eseményre meghívnak. Lehet, hogy az elején csak két olvasód lesz egy darabig, de ha szívedet-lelkedet belerakod, egyedi és minőségi tartalmat adsz át az olvasóknak, akkor biztos lehetsz abban, hogy előbb-utóbb felfigyelnek Rád :)

Virág blogját itt találod: Virág's Lab.