Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ár:
240 Ft
Menny.:db

Citrin marokkő

Ár:
240 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Szállítás alatt
Cikkszám: D02246

Leírás és Paraméterek

Egy gömbölyded, jó fogású, simára és simogatóra csiszolt marokkőre neked is szükséged van! Ezeket a viszonylag kis méretű, ám gyönyörű, csiszolt ásványdarabokat dekorációs célra találták ki. Helyezd ezt a kirstály darabot az íróasztalodra, az éjjeli szekrényedre vagy oda, ahol sokat tartózkodsz napközben. Így folyamatosan gyönyörködhetsz majd a természet eme kivételes alkotásában. Akár a zsebedben vagy a táskádban is eléfér, így akár egész nap veled lehet. 

Citrin ásványról

Színe: A citromsárga kvarcásvány színéről ismerhető fel leginkább és arról is kapta a nevét.

Összetétele: Nagyon közel áll az ametiszthez, sőt, a hevített ametiszt is besárgulhat. 

Kultúrtörténete: Neve a latin citrina névből ered, amely jelentése sárga, illetve a francia citron, azaz citrom szóval is rokonságba hozható. 


Régebben a nap kövének is hívták, mert úgy tartották, hogy magába tudja zárni a nap sugarait. Ezzel szemben, ha jól sok UV sugárzásnak tesszük ki a citrint, éppen, hogy elveszíti ragyogását és megfakul. 
Színe miatt elősorban a gazdagsághoz, a bőséghez és a végtelen jóléthez társítják. Néha a kereskedők kristályának is nevezik. Az ókori rómaiak Merkúr köveként is emlegették. 

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Ezoterikus értelemben energiát adó, bőséget vonzó kristálynak tartják. A középkorban úgy hitték, hogy megvéd a kígyómarástól. Azoknak ajánljak, akik munkájuk során valamilyen szorosabb kapcsolatba kerülnek a pénzzel, mert úgy tartják, hogy segít jó döntéseket hozni. 

Horoszkóp: Skorpió, Nyilas

 

Az ár egy darabra vonatkozik
Minden darab mintája másmilyen
A kő mérete kb. 1,5 x 2,5 cm.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!