Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Cosmopolitan Blogger Day, 2016

Vasárnap belevetettem magam az unikornisok cukormázas világába, és immár harmadszor kukkantottam be a Cosmo-lányok és bloggerek fejébe, életébe, de legalábbis sminktáskájába. Képet nem sokat csináltam, csak az elején egy kötelező szelfit, de nézzetek szét az Instán vagy a FB a #cosmopolitanhungary hastagnál, és találtok vagy 7ezer fotót.

Azt kell mondjam, ez a rendezvény évről évre jobb és izgalmasabb. Az idén már minden előadásra azt tudtam mondani, hogy valamilyen szempontból hasznos volt. Bár a kerekasztal beszélgetések még mindig egy kicsit egymás ajnározásáról szólnak, itt is voltak részletekbe menően kivesézett témák.

Bevallom én legjobban a szüneteket imádom ezeken a rendezvényeken, mert már egészen komolyra dagadt a blogger ismerőseim köre, így egy percig sem kóválygok unatkozva, hanem személyes ismerkedős, kitárgyalós, összekacsintós beszélgetéseket folytathatunk.

Megtisztelő érzés volt, hogy @djkatybeauty és @beautyarmybyingrid is zenzero bohémságot viselt. És még tényleg rengeteg csajjal sikerült összefutni (sokszor a wc előtt kígyózó sorban…)

Az előadások mindegyikét nem sorolnám most fel, legkíváncsibb egyébként Tibi atyára voltam. Mint kiderült egy fiatal srácról, vagyis inkább egy egész csapatról van szó, akik már nagyon tudatosan felépített rendszer szerint, előre tisztázott szempontok alapján posztolják a posztolni valót.

Ami leginkább izgatja a fantáziámat, az a YouTube és a videózás, erről Farkas Dániel szakértő is beszélt, illetve később Csorba Anita, Csizmadia Gabriella és FollowAnna beszélgetett. A legfontosabb tanulság az volt számomra, hogy indulj el mobiltelefonnal, de előbb-utóbb szükséged lehet egy egész stúdióra… És persze mindenki imádja csinálni és nagyon boldog, hogy azzal foglalkozhat, amivel.

A szöveges blogok egyébként igencsak háttérbe szorultak, és törnek előre a videósok. Vagy éppen az Instagram, melynek erejéről Steiner Kristóf mesélt – saját példáján keresztül.

Fluor Tomit arról faggatták, hogy hogyan maradjunk hitelesek a social médiában. Úgy tűnik neki ez tényleg sikerül és rajongói azt sem bánják, ha kólásüveggel, mekis kajával vagy energiaitallal pózol. De mint kiderült ő sokkal többször mond nemet, mint igent, így lehet következtetni, hogy mennyi megkeresés futhat be hozzá.

A legizgalmasabb, ahogy tavaly is - teljesen érthetetlen módon - egy jogi előadás volt. Fogalmam sincs, hogy csinálja, de CSécsei Roland jogász úgy tud beszélni a kép- és tartalomlopásról, hogy mindenki tátott szájjal figyeli. És közben pedig azonnal felhasználható, fontos tudást ad át a hallgatóknak. Ez már teljesítmény!

Délben pedig volt díjátadó is a legjobb bloggereknek. Itt is érezhető volt a videós bloggerek túlsúlya, és érdekes módon az idén először egy csomó díjazottról azt sem tudtam kicsoda és mit csinál. Szinte kizárólag beauty-divat témájú blogokat díjaztak, itt-ott csusszant csak be egy-két gasztro kaland.

De ami a gasztrot illeti: sok finomságot kaptunk mindhárom szünetben. Rendes, sőt túlságosan is komoly fogások kerültek terítékre ebédkor. Mondjuk nem tudom ki találta ki, hogy kacsacombot állva, fél kézzel egyensúlyozva meg lehet enni, de amit megkóstoltam, kifejezetten ízletes volt. A legnagyobb sor mint mindig, a kávénál alakult ki J

Kíváncsian várom, jövőre kikkel futok majd össze!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír trend