Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Férfias ajándékötletek

Akár szülinapi buliba vagy hivatalos, ész szeretnél valami apróságot, akár karácsonyra szeretnéd meglepni a férfiakat, mindig nagyon nehéz ötleteket meríteni. 

Az üveg bor sokszor egyáltalán nem jó választás. Vagy jobban ismeri nálad a pincészeteket és beégsz a választásoddal, vagy egyáltalán nem iszik egy kortyot sem, mert épp egészségtudatos szakaszában jár életének. 

Csokit pasinak venni szintén igen necces, nagyon-nagyon különlegesnek kell lennie annak az édességnek és nagyon jól kell ismerned az ízlését.

A zokni, nyakkendő és hasonlók remélem meg sem fordulnak a fejedben.

 

Karkötők, amelyek szerencsét hoznak és energiával töltenek fel

 

Nézd csak meg jobban az illetőt! Hord vajon karkötőt? Bizony! Egyre több férfi hord karkötőket, méghozzá a személyiségüket kifejező ásványos fajtákból! Nézd meg az alábbi listát és biztosan találsz olyat, ami illik a megajándékozott férfias személyiségéhez.

 

Tigrisszem:  Az ókori rómaiak a bátorság kövének tartották, ezért a légiósok ezt a követ hordták magukkal, sőt a pajzsukat is díszítették vele. A mai világban pedig kinek ne lenne szüksége egy kis plusz bátorságra a mindennapi csaták megvívásához?

 

Hópehely obszidián: Az ezotériában ezt a követ nyugtató és tisztító kőnek tartják, amely segít felszínre hozni az elfojtott dolgokat. Mivel szintén az erőt adó kövek csoportjába tartozik, a drasztikus változások időszakában is emlékeztethet arra, hogy a változások is szükségesek az élet folyásához. Egyébként pedig vulkáni üvegről van szó, amely keletkezésekor hatalmas, szinte felfoghatatlan energiák tombolnak.

 

Lávakő: Ahogy a neve is elárulja, a megkövül lávát és annak energiáit hordhatjuk magunkkal, magunkon, ha ezt az ásványt választjuk. Az erő és biztonság köve, amely lehetővé teszi a stabilitást a gyorsan változó, kiszámíthatatlan világunkban. A tűzből formálódó kő ezen kívül még az újjászületést, megújulást is szimbolizálja. 

 

Tájkép jáspis: Jellegzetes mintázata alapján kapta nevét. Ha közelről megfigyeljük, úgy tűnik, mintha egy tájképet néznénk völgyekkel, hegyekkel, folyókkal. Leggyakrabban barnás árnyalatokban találhatók meg. Akkor válaszd, ha a kusza ösvények között szeretnél eligazodni, és nem szeretnél eltévedni az utadon.

 

Medálok, nyakláncok, amelyek talizmánként védenek

 

Ha úgy találod, hogy az illető nem igazán szeretne a csuklóján követ viselni, akkor még mindig hordhatja a nyakában is. A legtöbbször ezeket a medálokat választják férfiak:

 

Obszidián: Az obszidián valójában vulkáni üveg. A láva gyors kihűlésekor keletkezik, így nem jön létre kristályszerkezet. Néha áttetsző vagy barnás, fényes felület is megfigyelhető az ásványban.  Fényesre csiszolt felületét az aztékok és mayák tükörként is használják és úgy hitték értő szemeknek megmutatja a jövőt. 

Lapis lazuli: Színével kiérdemelte, hogy istenségek és királyok, illetve a becsület és hatalom köve legyen. Szerte a világon rengeteg palotában találunk lapissal díszített berendezéseket, dísztárgyakat, de mozaik berakásos padlót is. 

Hematit: A hematit gyönyörű fényes felülete, gyakori előfordulása és jó megmunkálása miatt az egyik leggyakrabban felhasznált féldrágakő. Árnyalata nem teljesen fekete, inkább egészen sötét szürke. Ez az a kő, amely az igazi, mélyről jövő önbizalmadat megadja és azt az érzést, hogy biztonságban vagy, bármi történjék is.

 

Nyers és csiszolt kövek, melyek nem csak szépek

 

Ha szó sem lehet ékszerről, de tudod, hogy az illető szereti a természet szépségét, akkor ajándékozz neki egy-egy gyönyörűséges kődarabot. Bizony! Ritka vagy tökéletesre csiszolt ásvány akár a nappali dísze is lehet, de az íróasztalán elhelyezve mindig rád fogja emlékeztetni az illetőt, amikor csak ránéz.

 

Obszidián: Csiszolva vagy nyersen, egyaránt a vulkán mélyről jövő, elfojthatatlan energiáját testesíti meg.

 

Ametiszt: A bölcsesség, intuíció és kreativitás köve egyben.

 

Hegyikristály: A magyar jogarnak és így tovább a világ valamennyi főúri palotájának dísze ez a tökéletesen áttetsző, a fényt ezer felé szóró ásvány.

 

Füstkvarc: A füstkvarcról úgy tartják, hogy erős védelmet nyújt, e mellett pedig izgalmas árnyalataival egészen lenyűgöző hatású a megjelenése is.

 

Remélem tudtál választani a fentiek közül és segített az útmutatónk :)