Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Gyönyörű gyöngyök

A gyöngyöket élő szervezetek, mégpedig kagylók hozzák létre. Amikor egy idegen anyag, apró kavics, homokszem bekerül a kagylóba, az úgy védekezik ellene, hogy bevonja a sima, ám kemény védőrétegével. Így alakul ki az a gyöngyszem, amelyet mi annyira csodálunk. Anyaga zömmel kalcium-karbonát.

A kagyló lehet édesvizi és tengeri egyaránt. A gyöngyök színe a hófehértől a halvány színárnyalatokon keresztül egészen a feketéig terjedhet. A legértékesebbek a tengerből kihalászott, természetesen szabályos formák. 

A gyöngy tenyésztésével már az ókor óta kísérleteznek, de igazán jelentős mennyiségben csak az 1800-as évek végén sikerült létrehozni tenyésztett gyöngyöket Japánban. A gyöngyhalászat szinte a mai napig fontos szerepet játszott a meleg tengerek többségében. Híresek lettek a japán és kínai gyöngyök is, de a Perzsa-öböl, Sri Lanka és a Vörös-tenger partvidéke is rengeteg gyöngyöt adott a világnak. 

Az ókori görögök úgy hitték, hogy a gyöngyök viselése hozhat boldogságot egy házasságba. Így ma is sok mennyasszony nyakában megtaláljuk a gyöngysort. Érdemes pár gyöngyszemet kölcsönkérni olyan ismerősünktől, aki jól érzi magát a bőrében, életében és így az ő jó érzéseit saját otthonunkba csempészni. 

Sokan úgy tartják, hogy a gyöngyök viselése jó hatással van az ember bőrének egészségére. Csupasz bőrünkön huzamosabb ideig viselve azonban az izzadtság és a parfümök tönkre tehetik a szép fényes felületeket. Ha éppen nem viseljük, érdemes puha anyaggal kibélelt dobozban tárolni. A folyamatos napsütésnek sem érdemes kitenni, mert szintén megtöri, elhomályosítja a kagylógyöngyök felületét. 

< < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Ha tetszett a blogbejegyzés és szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról, 

iratkozz fel hírlevelünkre itt az oldalsávban!

Hírlevél olvasóknak az első szállítás ingyenes!

 < < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Tartalomhoz tartozó címkék: hír ásványok