Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hegyikristály

Amikor az Alpok mély szurdokaiba is besüt a nap és olvadásnak indulnak a gleccserek, akkor indulnak útjukra a hegyikristály-vadászok. A vízmosásokban, üregekben, az érintetlen szakadékok mélyén várakoznak ezek az áttetszően csillámló kövek. A tél formálja jeges szépségét, az olvadás kimossa és láthatóvá teszi, szinte a keresők lába elé sodorja. Persze fáradtságos munka ez, ismerni kell, merre kanyarognak az ásványi erek. De ha kitartóan követik a csillogás nyomát, akár hatalmas tömbökre is akadhatnak az igazán kitartóak. A tudás még ma is apáról fiúra száll, és a föld mélyén még mindig rengeteg áttetszően csillogó barlang várja, hogy végre behatoljon a napfény és átjárja a ragyogás!

Ősidők óta használja és becsüli az emberiség ezt a tiszta, átlátszó kristályt. Bár alapanyaga egyszerű szilícium-dioxid, ebben a formájában mégis mágikus hatással bír. Hihetetlen erejét magunk is megtapasztalhatjuk, de néha az is elég, ha csak gyönyörködünk a szépségében. 

Neve is az ókori görögök szótárából eredeztethető. Akkoriban úgy hitték, hogy az Alpok csúcsain olvaszthatatlanná fagyott jégből keletkeznek ezek a kristályok. Elnevezése is erre utal, hiszen a kristallos, az jég görögül. Akkoriban nemcsak ékszer alapanyagként használták, hanem a szent tüzek meggyújtásához is hegyikristály lencséket csiszoltak és ezzel gyűjtötték be, erősítették fel a nap sugarait. 

Az ókor óta folyamatosan mint a gyémánt olcsóbb, könnyebben fellelhető helyettesítője is szerepet kapott. Innen ered másik elnevezése a Herkimer gyémánt név is. Egész Európát az Alpokban gyűjtött csillogó darabokkal látták el. 

Érdekesség, hogy a középkorban annyira nagyra tartották, hogy például a magyar királyi jogart is egy hatalmas hegyikristály gömb díszíti. 

Mivel egészen nagy tömböket is lehet találni, ebből készültek a híres boszorkánygömbök is. Az átlátszó, ám titkait nem könnyen kiadó kristály így a jövőbe tekintő ember segítőjévé vált. Ha megválaszolatlan kérdések nyomasztanak tehát, érdemes egy nyugodt pillanatban elmerülni a hegyikristály törésvonalainak tanulmányozásában. Lehet, hogy a leheletnyi zárványok iránya neked is utat tud mutatni. 

Úgy tartják, hogy a hegyikristály felerősíti az energiák áramlását. Képes megsokszorozni a többi kő gyógyhatását, de akár az általunk mozgásba hozott dolgoknak is új lendületet adhat. Mivel a fényt, a tisztaságot és az erőt szimbolizálja, saját életünkben is erősíthetjük vele ezeket a területeket. Néha elég, ha csak magunknál hordjuk. Néha érdemes alvás közben a közelünkben tartani. Néha pedig feltöltekezni a fényével, és persze a követ is feltölteni a napfény erejével, hogy még véletlenül se merüljön le energiája. 

 

< < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Ha tetszett a blogbejegyzés és szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról, 

iratkozz fel hírlevelünkre itt az oldalsávban!

Hírlevél olvasóknak az első szállítás ingyenes!

 < < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Tartalomhoz tartozó címkék: hír színek ásványok