Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hegyikristály hatása

A hagyomány a különböző ásványokhoz hatásokat társít, nézd meg, melyek ezek!

 

Figyelem! Az ásványok viselése nem helyettesít semmilyen orvosi vagy egyéb kezelést. Azok a népi hagyományokon, megfigyeléseken alapulnak. Inkább csak a lelkünkre és szándékaink megvalósulására lehetnek hatással. 

Az ezoterikus szcénában úgy tartják, hogy a hegyikristály felerősíti az energiák áramlását. Képes megsokszorozni a többi kő gyógyhatását, de akár az általunk mozgásba hozott dolgoknak is új lendületet adhat. Mivel a fényt, a tisztaságot és az erőt szimbolizálja, saját életünkben is erősíthetjük vele ezeket a területeket. Néha elég, ha csak magunknál hordjuk. Néha érdemes alvás közben a közelünkben tartani. Néha pedig feltöltekezni a fényével, és persze a követ is feltölteni a napfény erejével, hogy még véletlenül se merüljön le energiája.


Neve is az ókori görögök szótárából eredeztethető. Akkoriban úgy hitték, hogy az Alpok csúcsain olvaszthatatlanná fagyott jégből keletkeznek ezek a kristályok. Elnevezése is erre utal, hiszen a kristallos, az jég görögül. Akkoriban nemcsak ékszer alapanyagként használták, hanem a szent tüzek meggyújtásához is hegyikristály lencséket csiszoltak és ezzel gyűjtötték be, erősítették fel a nap sugarait. 

 

Ősidők óta használja és becsüli az emberiség ezt a tiszta, átlátszó kristályt. Bár alapanyaga egyszerű szilícium-dioxid, sokan esküsznek rá, hogy ebben a formájában mégis mágikus hatással bír. 
Érdekesség, hogy a középkorban annyira nagyra tartották, hogy például a magyar királyi jogart is egy hatalmas hegyikristály gömb díszíti. A török szultánok és az orosz cárok is nagy becsben tartották a hegyikristályból készült tárgyakat.

 


Mivel egészen nagy tömböket is lehet találni, ebből készültek a híres boszorkánygömbök is. Az átlátszó, ám titkait nem könnyen kiadó kristály így a jövőbe tekintő ember segítőjévé vált. Ha megválaszolatlan kérdések nyomasztanak tehát, érdemes egy nyugodt pillanatban elmerülni a hegyikristály törésvonalainak tanulmányozásában. Lehet, hogy a leheletnyi zárványok iránya neked is utat tud mutatni.