Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ár:
120 Ft
Menny.:db

Hegyikristály marokkő

Ár:
120 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Szállítás alatt
Cikkszám: D02245

Leírás és Paraméterek

Egy gömbölyded, jó fogású, simára és simogatóra csiszolt marokkőre neked is szükséged van! Ezeket a viszonylag kis méretű, ám gyönyörű, csiszolt ásványdarabokat dekorációs célra találták ki. Helyezd ezt a kirstály darabot az íróasztalodra, az éjjeli szekrényedre vagy oda, ahol sokat tartózkodsz napközben. Így folyamatosan gyönyörködhetsz majd a természet eme kivételes alkotásában. Akár a zsebedben vagy a táskádban is eléfér, így akár egész nap veled lehet. 

Hegyikristály ásványról

Színe: Áttetsző, színtelen, tejfehér foltokkal, zárványokkal.

Összetétele: Kvarc, azaz szilícium-dioxid

Kultúrtörténete: Neve is az ókori görögök szótárából eredeztethető. Akkoriban úgy hitték, hogy az Alpok csúcsain olvaszthatatlanná fagyott jégből keletkeznek ezek a kristályok. Elnevezése is erre utal, hiszen a kristallos, az jég görögül. Akkoriban nemcsak ékszer alapanyagként használták, hanem a szent tüzek meggyújtásához is hegyikristály lencséket csiszoltak és ezzel gyűjtötték be, erősítették fel a nap sugarait. 
Az ókor óta folyamatosan mint a gyémánt olcsóbb, könnyebben fellelhető helyettesítője is szerepet kapott. Innen ered másik elnevezése a „Herkimer gyémánt” név is. 


Érdekesség, hogy a középkorban annyira nagyra tartották, hogy például a magyar királyi jogart is egy hatalmas hegyikristály gömb díszíti. A török szultánok és az orosz cárok is nagy becsben tartották a hegyikristályból készült tárgyakat, akár díszes vázákat, tárgyakat is készíttettek ebből az ásványból, illetve szinte mindent díszítettek a csillogó, átlátszó darabokkal. Akkoriban egész Európát az Alpokban gyűjtött darabokkal látták el. 


Mivel egészen nagy tömböket is lehet találni, ebből készültek a híres boszorkánygömbök is. Az átlátszó, ám titkait nem könnyen kiadó kristály így a jövőbe tekintő ember segítőjévé vált. Ha megválaszolatlan kérdések nyomasztanak tehát, érdemes egy nyugodt pillanatban elmerülni a hegyikristály törésvonalainak tanulmányozásában. Lehet, hogy a leheletnyi zárványok iránya neked is utat tud mutatni. 

Feltételezett lelki, szellemi hatásai: Úgy tartják, hogy a hegyikristály felerősíti az energiák áramlását. Képes megsokszorozni a többi kő gyógyhatását, de akár az általunk mozgásba hozott dolgoknak is új lendületet adhat. Mivel a fényt, a tisztaságot és az erőt szimbolizálja, saját életünkben is erősíthetjük vele ezeket a területeket. Néha elég, ha csak magunknál hordjuk. Néha érdemes alvás közben a közelünkben tartani. Néha pedig feltöltekezni a fényével, és persze a követ is feltölteni a napfény erejével, hogy még véletlenül se merüljön le energiája.

Horoszkóp: Kos, Ikrek, Oroszlán, Bak

 

Az ár egy darabra vonatkozik
Minden darab mintája másmilyen
A kő mérete kb. 1x1 cm.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!