Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Hogyan legyünk unikornisok?

2017-et kikiálthatjuk az Unikornisok évének! A megfoghatatlan, mesebeli állatok világa, hangulata ihlette ezt a minikollekciót. Az egyszarvúak az örök életet jelképezve, egyfajta álmodozást, menekülést, a mindennapoktól való eltávolodást hoztak vissza rohanó napjainkba.

Nézd meg videón is, hogyan készült ez a kollekció:

Kétféle követ használtunk fel, amelyek mindegyike visszaadja ezt az álomvilágot, amit szeretünk volna számodra elhozni, ha csak percekre is. 

Egyrészt egy lenyűgöző követ választottunk a kollekció főszereplőjévé: ez a ritka, halvány rózsaszínű morganit. A morganit ásványtanilag az akvamarin rokona, mindkettő a berillek közé tartozik. Így e két hasonló színmélységű követ társítottuk, hogy létrejöjjön a harmónia. A morganitot az örök élet kövének is tartják, így lélektanilag is passzol az egyszarvúak köré szőtt legendákhoz. 

A morganit kétféle változatban 8 mm átmérőjű, csiszolt gyöngyök és zizi gyöngyök formájában is megtalálható az ékszerek között. A tökéletesen gömbölyű gyöngyök, kifejezik a morganit különleges szépségét. A zizi, azaz törmelékköves gyöngyök ezzel szemben egy kicsit természetesebb, természetközelibb hatást keltenek. Bár ezeket a kristályokat is lekerekítették, mégis megőrizték valamennyire eredeti változatukat. 

Másrészt egy festett kő is bekerült a kollekcióba. A mentás-türkízes, halvány pasztell színűre festett jáspis követ használtuk fel a tervezéshez. A kő eredeti szerkezete megmaradt, de színe egészen új és lenyűgöző lett. A jáspist halvány rózsakvarccal és fehér kagylóhéj-gyönggyel egészítettük ki, ami még vidámabbá, még színesebbé teszi az összeállítást. A három különböző szín együtt mégis tökéletes harmóniába olvad össze.

Választhatsz egymáshoz illő fülbevalót, nyakláncot és karkötőt is, hogy teljes legyen a szetted, de természetesen önmagukban is viselhetők. Sőt, úgy gondoljuk, hogy például a karkötők rózsakvarc, akvamarin, hegyikristály kövekkel is jól néznének ki.