Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Holdkő hatása

A holdkő egy különleges fajta földpát, amely lágy, bézses vagy fehér színéről és irizáló jellegéről ismerhető fel. Előfordul kékes árnyalatban is.

 

A nevét azért kapta, mert rendkívüli módon emlékeztet a Holdra. A nők és a női energiák kövének tartják. Az ékszak-amerikai indiánoknál a termékenység kristályának számít, szerintük mind a szülést, mind a megtermékenyítést elősegíti ez az ásvány.

Ezoterikus tekintetben pedig minden éjszakai dologgal kapcsolatban áll: így az álmokkal és alvással is kapcsolatba hozható. Vannak, akik álmatlanság ellen ajánlják. Sokak szerint elűzi a rémálmokat, míg mások szerint előcsalogatja a jósló, irányt mutató álmokat, felerősíti az intuíciót.

Horoszkóp: Rákoknak ajánlott kristály. 

 

A holdkő nem keverendő össze az opalittal, amely nem természetes kőzet, hanem üvegből készül, bár megjelenésében valamelyest hasonló.Ha szeretnéd pontosan megtudni, hogy mi a különbség a holdkő, opalit és opál között, illetve hogyan különböztesd meg őket egymástól, ezt a cikket ajánlom neked: www.zenzero.hu/opal_opalit_holdko (videóval)