Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Így éld meg a tavaszt teljességében!

Imádom a tavaszt, minden illatával, ízével és pillanatával. Elmesélem neked, hogy melyek azok az apróságok, amelyek segítenek még teljesebben megélni az újjászületés évszakát!

 

Rakj rendet!

Meglepő módon a jókedv általában a renddel kezdődik. Néha elég csak elpakolni a vastag, nehéz téli ruhadarabokat és előszedni a nyári kedvenceket. Olyan jó rácsodálkozni az imádott, ám elfelejtett ruhadarabokra, kiegészítőkre. 

Aztán, ha még van időd és energiád, találj ki néhány szettet, egymáshoz illő ruhadarabot, így már a héten nem sokat kell gondolkodnod azon, hogy mit vegyél fel reggel. 

Nem véletlen, hogy a tavaszi nagytakarítást annyira fontosnak tartják olyan sokan. A körülöttünk lévő, minket szolgáló tér is megérdemel egy kis felszabadítást, felfrissülést. Ez pedig nem feltétlenül igényel újabb és újabb vásárlásokat, néha elég csak átrendezni a megszokott kereteket, vagy megszabadulni azoktól a daraboktól, amelyekre már tényleg nincs szükségünk. 

 

Szagolj és láss!

Kitárt ablakok, akár egész nap. A hirtelen, egyik napról a másikra virágba boruló fák, kertek. Egyszerűen csak állj meg egy pillanatra és add át magad az érzésnek. 

Én ilyenkor mindig veszek egy csokor virágot, tulipánt, nárciszt, jácintot is a piacon. Semmi cicoma, csak a virágok egy áttetsző üvegvázában. Azonnal tavaszt és mosolyt varázsol a lakásba is, ha már nincs kertünk, azért még élvezhetjük a szépséget.

Aki pedig olyan szerencsés, hogy kertje van, gondolom, már hosszú-hosszú napokat tölt kint, figyeli az ébredést. 

 

Ízleld meg!

Bizony. Ma, amikor már egész évben kapható a paradicsom meg az uborka, olyan fantasztikus érzés megkóstolni az első valódi terméseket. Kezdődik a medvehagymával, retekkel, újhagymával, hogy aztán folytatódjon a spárgával, eperrel, málnával. Ki tudna ellenállni ezeknek a finomságoknak? Töltődj fel a tavasz ízeivel! Mindenképpen használj könnyű, egyszerű recepteket, és lehetőség szerint minél több zöldséget, gyömölcsöt fogyassz nyersen, feldolgozatlanul!

 

Menj ki!

Még a legsűrűbb belvárosban is akadnak parkok, kertek, füves részek. Sétálni, kirándulni, gyönyörködni a legeslegjobb dolog, amit tavasszal tehetsz. Tényleg nem győzzük egymás után tervezni a kirándulásokat, gyerekekkel rengeteg a látnivaló a városban és azon kívül is, de csak a környékbeli csavargás, biciklizés is feltölt és rengeteg felfedezni valót kínál. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír színek