Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Jáspis ásvány hatása

A jáspisok feltételezett hatásai általában a színükhöz kötődnek.  A jáspisok hasonlóan az achátokhoz, a szivárvány szinte minden színében megtalálhatóak. 

A jáspis név azt jelenti, hogy pettyes vagy foltos kő. Az ókor óta szinte minden nyelvben megtalálható különböző változatokban: így például az ófrancia jaspre, a latin iaspidem, az ógörög iaspis mind ugyanarra az ásványra utalnak.

Vörös vagy piros jáspis 

A vörös változatról úgy tartják, hogy a piros változat egy nagyon erős védelmező és biztonságot adó kő. Megerősíti a függetlenség érzését, főleg olyan személyeknél, akik esetleg rossz kapcsolatokban vergődnek. Bátorságot ad, hogy végre kimond, amit korábban nem mertél és túl sokáig magadban tartottál. 

 

Óceán- vagy azúrjáspis

Nevét jellegzetes kék színárnyalatairól kapta, viszont ezt az erős árnyalatot átalában mesterségesen, azaz festékkel erősítik fel.

Az ezotériában a jókedv kiváltójaként tartják számon. 

Kambaba jáspis

A jáspis egy különleges fajtája, amelynek zöld-fekete mintázata lenyűgöző. Ezoterikus tekintetben úgy tartják, hogy ez a jáspis fajta megnyugvást és nyugalmat hoz az életünk zaklatott időszakaiban. 

Leopárd jáspis

Jellegzetes, pöttyös mintája és a leopárdra emlékeztető színkombinációja miatt nevezik így. Úgy tartják, hogy nyugtató hatása van. 

 

Mookait vagy mokait jáspis

A jáspis egyik jellegzetes képviselője, amely nagyobb foltokban bordó, sárga, barna és szürke árnyalatokat foglal magába.

Általános gyógyító, serkentő hatása miatt viselik sokan előszeretettel. 

 

Tájkép jáspis

Jellegzetes mintázata alapján kapta nevét. Ha közelről megfigyeljük, úgy tűnik, mintha egy tájképet néznénk völgyekkel, hegyekkel, folyókkal. Leggyakrabban barnás árnyalatokban találhatók meg. 

Sokan úgy hiszik, hogy növeli viselője kitartását és lelki erejét.