Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Kagylóhéj, gyöngyház ékszerek, bizsuk

A gyöngyház, avagy kagylóhéj a már elpusztult kagylók vagy csigák házának felhasználásával készülő ékszer alapanyag. A világos bézses árnyalatoktól a színjátszó kékes-zöldes darabokig sokféle lehet, attól függően, hogy milyen fajta kagylóról, csigáról van szó.

 

 

A kagylóhéj avagy gyöngyház az ezotériában a változások és a megtisztulás szimbóluma. Úgy tartják, hogy viselése megakadályozza a torokgyulladást és egyéb gyulladásos betegségek kialakulását. 

Ugyanakkor a gyöngyház, amely a kagyló héjak belső felületén képződik, ugyanolyan anyagból, mint a kagylógyöngyök, erős védelmező hatással bír. Hiszen a kagylót is megvédi a bejutó szennyeződésektől. Ugyanígy sokan úgy tartják, hogy gyöngyház ékszer viselése védelmet nyújt számukra a hektikus külvilág ellen.

 

Csakra: koronacsakrákhoz kapcsolódik.

 

Horoszkóp: a Halak és Rák csillagjegyek szerencseékszere lehet, tehát az igazi vizes jegyek kedvence, de bárki bátran viselheti, ha tetszik.

 

 

Különleges kagylóhéj: Operculum

 

Az operculum a tengeri csigák lábánál található külön testrész. A csavaros mintázatot a csiga növekedése adja. Az alapanyag egyik oldalán látható a csavarodó mintázat fehér alapon, míg a másik oldala barnás, elmosódottabb mintájú. 

Készítésekor nem bántják az állatot, hiszen Délkelet-Ázsiában sok tengerparton maga a tenger mossa partra üresen a darabokat. Arrafelé ezt az alapanyagot Síva szemének hívják és erős védelmező erőt tulajdonítanak neki. 

 

 

 

Albalone gyöngyház

 

A különleges zöldes-kékes árnyalatáról felismerhető kagylófajta régóta kedvelt ékszerkészítési alapanyag. Izgalmas fénye miatt is sokan kedvelik.

Úgy tartják, hogy viselése támogatja a belső kisugárzásunkat, segít kibontakoztatni a bennünk rejlő tehetséget.

Tartalomhoz tartozó címkék: címkék