Leírás és Paraméterek
Mit fogsz érezni, ha elolvasod? Legszívesebben csomagolnál és indulnál a horvát tengerpartra töltött tintahalat falatozni, Szerbiába csevapot sütni, Bulgáriába okrát kóstolni. Vagy egyszerűen csak kiszaladsz a konyhádba és megfőzöd életed legjobb muszakáját!
Fülszöveg: Ki az a Nikola bácsi és miért morgolódik, ha az ajvár kerül szóba? Ki az a Veneta és miért lopakodik ki hajnalban, hogy túrót vegyen? Mit rejt a sárga műanyag dobozka, amit egy kisfiú végig szorongatott az osztálykiránduláson?
Kern Ágnes szakácskönyve élvezetes formában mutatja be a Balkán-félsziget népeinek legendákkal, hiedelmekkel és ősi szokásokkal fűszerezett világát. Receptek, ötletek, ízek, illatok és mosolyok. Mert a tűzhely mellett mindig ott áll az ember is, aki megfőzi és aki megeszi az ételeket, amelyek a Balkán ízeit hordozzák.
Feledhetetlen utazások, konyhai kalandok!
A könyv tartalma: 17 novella és 85 recept.
Szakácskönyv | |
192 oldal, keménytáblás | |
ISBN 978-963-219-665-7 | |
Kiadás éve | 2007. |