Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Kianit ékszerek, bizsuk

 

Ez a csodaszép kék kő egy alumínium szilikát, amely nagy nyomáson jön létre a föld mélyén. Legfőbb jellegzetessége a lemezes szerkezete és a gyöngyházasan fénylő nyers felülete. Csiszolva egészen más árnyalatot kap, és sokszor elveszti jellegzetes ragyogását, de a lemezes megjelenés így is látható.

Ritkábban, de létezik zöld változata is.

Nevét a ciánról, illetve ciánkék , azaz égszínkékről kapta, mivel meglehetősen könnyen felismerhetően ezüstösen középkék az árnyalata. Más néven diszténnek is nevezik, amely ugyanezt a követ jelöli.

 

Az ókor óta ismert kövekkel szemben, a kianitot viszonylag későn különítették el. Ékszerkészítés mellett a porcelángyártásban is felhasználják.

Úgy tartják, hogy a kinait segít összehangolni a bennünk áramló energiákat. A meditációhoz szükséges elmélyülést teszi lehetővé, de egyben a megvalósítás, manifesztáció köve is. 

Igazi hídépítő kő, ezért akár tárgyalások során, akár a fontos dolgok felismerésében és kimondásában is támogathat. A szónokok és médiumok kristályának is szokták nevezni.

 

 

Horoszkóp: a bika és a tüzes jegyek is élvezhetik a kristály hatásait.  

Tartalomhoz tartozó címkék: címkék