Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kínai holdújév és a Ló éve

Kína legnagyobb ünnepe a holdújév, másnéven a tavaszünnep. Ez az az időszaka az évnek, amikor szinte leáll a milliárdos ország gazdasága. Milliók és milliók kelnek útra, hogy családjukkal együtt lehessenek, hogy együtt töltsék el az újévi vacsorát. 

Az ünnep hagyományos színe a piros, ami bőséget, szerencsét hoz a házba. Ilyenkor piros zászlófüzérek, lampionok és egyéb dekorációk jelennek meg. Az ajándékok is piros tasakba kerülnek. Szintén kiemelt szerepe van a páros számoknak, az ajándék például csak páros lehet. 

 

2014-ben a Ló éve kezdődik, amely a 12 hagyományos kínai állatövi jegy közül a hetedik. A várakozások szerint ez a gyors sikerek és a verseny éve lesz, illetve a sok-sok utazásé. Tüzes évnek nézünk elébe, harccal, szenvedéllyel, esetleges vitákkal. Nem félni kell azonban ezektől, hanem kihasználni erejüket. Felfedezni magunkban a szenvedélyt, kiállni saját elveink mellett és persze utazni, amerre csak kedvünk tartja. 

 

A kínai újév tiszteletére terveztem ezt a hagyományos kínai porcelánmintákat idéző nyakláncot. Végre egy termék, amely megmutatja a hatalmas ország gazdag kulturális örökségét és nemcsak a ma oly elterjedt másolásra reflektál. 

Ez a darab egyensúlyra törekszik a díszes, mégis finom motívumoknak köszönhetően. A piros pedig az egyik legfontosabb színe ennek a kultúrának, engedjük hát be saját ruhatárunkba is!

 

< < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Ha tetszett a blogbejegyzés és szeretnél értesülni újdonságainkról, akcióinkról, 

iratkozz fel hírlevelünkre itt az oldalsávban!

Hírlevél olvasóknak az első szállítás ingyenes!

 < < < < <  < < < < <  < < < < <  < < < < <

Tartalomhoz tartozó címkék: hír színek egyedi, kézműves