Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kőszivárvány ónixtól a hegyiristályig

Kőszivárvány ónixtól a hegyiristályig Márciusban megismerkedünk 30 ásvánnyal és közben a feketétől eljutunk a fehérig a szivárvány minden árnyalatán keresztül. 

Mindenki virágos meg helló márciusos képeket posztol, ez a nő meg itt feketébe borít mindent. Hát normális ez?

Nos, remélem még normális vagyok. Talán már említettem párszor, hogy imádom a tavaszt. Vitán felül a legkedvesebb évszakom, hogy minden újraéled. Ezt az újjáéledést szeretném végigkövetni márciusban. Ezért kitaláltam magamnak egy kihívást, amihez remélem ti is nyomon követtek majd. Minden egyes napon végigveszünk egy-egy követ a legfeketébb onixtól egészen az áttetsző hegyikristályig.

Alább megtalálod a listát is, ahogy majd az ásványok követik egymást, így akár csatlakozhatsz is hozzá, ha van kedved.

Minden nap sorra veszünk egy ásványt és egy picit jobban megismerjük, honnan származik és mit gondolnak róla az emberek, milyen hiedelmek társulnak hozzá.

 

Már említettem többször is, hogy túlságosan racionális énem nem engedi, hogy higgyek a „gyógyító kristályok” dologban. Abban azonban biztos vagyok benne, hogy a kövek hatással vannak ránk. Ha mással nem, hát hihetetlen szépségükkel. Ha pedig egy-egy darabot felruházzuk saját szándékunkkal, akár még segíthetnek is, hogy ne térjünk le a magunk számára kijelölt útról. A kövek jelenlétükkel emlékeztethetnek rá, hogy az adott élethelyzetben milyen szándékok vezérelnek.

Sajnos nem a howlit karkötő viselésétől fogsz lefogyni, de ha ott van veled minden nap, akkor talán eszedbe jut, hogy ne zabáld fel a második tábla csokit.

Persze nem kell egyet értened velem ahhoz, hogy velem tarts a kövek varázslatos titkainak megismerésének útján. A természet hihetetlen gazdaságban alkotta meg nekünk őket és szerintem mindenki csak gazdagabb lesz, ha egy picit jobban megismeri világukat.

Készítettem egy videót is az ásványokkal kapcsolatos gondolataimról. Ha esetleg inkább meghallgatnád, mint elolvasnád:

 

 

Ezt a sorrendet állítottam fel – szigorúan a színeket figyelembe véve. Márciusra egészen ki fogunk világosodni és remélhetőleg a természettel együtt felébredni ebből a túl hosszú, nehézkes télből.

 

Fekete kövek: Onix, Obszidián, Hematit, Hópehely obszidián

 

Kék kövek: Napkő, Lazurit vagy lapis lazuli, Szodalit, Kianit, Kék kvarc, Kalcedon,  Akvamarin

 

Zöld kövek:  Aventurin, Amazonit, Fluorit (ami a lilákhoz is tartozik)

 

Lila: Ametiszt

 

Barna minden árnyalata:  Gránát, Tigrisszem, Unakit, Indiachát

 

Pirosas ásványok: Poppy jáspis, Piros jáspis, Karneol (inkább narancsos)

 

Sárga kristályok: Citrin, Valódi napkő

 

Rózsaszín árnyalatok:  Rodonit, Rózsakvarc

 

Világos kövek: Holdkő, Howlit, Opalit, Hegyikristály

 

Tartalomhoz tartozó címkék: színek ásványok