Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Kreatív DIY csomagolási ötletek dekortapaszokkal és dekorációs ragasztószalagokkal

Ha már megvannak az ajándékok, jöhet a csomagolás! Igen, én is tudom, hogy végtelenül egyszerű egy-egy ajándéktasakba csúsztatni a meglepetést és nem bajlódni a ragasztócsíkkal meg a papírral. Éppen ezért most olyan végtelenül egyszerű ötleteket gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek kivitelezéséhez nem kell különösebb kézügyesség, mégis jól mutatnak.

Sőt, a legjobb az egészben, hogy a gyerekek is nagy örömmel vesznek részt a névkártyák, ültetőkártyák, üdvözlő lapok elkészítésében. 

 

Zászlógirland dekortapaszból

Az idei év nagy kedvence, nem győzök belőle eleget gyártani. A gyerekek egyszerűen imádják és minden ezzel díszítenének legszívesebben. Pedig ez sem egy ördögi mutatvány: egy kb. 5-6 centis darabot félbe hajtunk, úgy hogy középen legyen a cérnaszál vagy fonalszál, ami majd tartja az egészet. A ragasztócsíkot jól elsimítjuk, összenyomjuk, majd a végén háromszög alakban kimetszünk egy darabkát. Elmondani tovább tart, mint megcsinálni. 

A kész füzérek kerülhetnek majd a fára, a kiságy fölé, üdvözlőlapra és természetesen csomagra is!

 

Névkártyák vagy ültető kártyák

Az ültetőkártyák vagy névkártyák készítéséhez voltaképpen nem is nagyon van szükségünk másra, mint színes kartonpapírra. Lehetőleg matt típusút válasszunk, mert tapasztalatból mondom, hogy a fényeseken nem sok toll fog és nagyon csúnya, elmosódott lesz a végeredmény. 

Idén nekem nagyon megtetszettek a kör alakúra vágott kis kártyák, de a hagyományos szögletes forma is jól tud mutatni. 

A kívánt méretre vágott papírt aztán díszíthetjük egy-egy csík dekortapasszal, de akár sok-sok különböző csíkkal is. A színeket tarthatjuk egymással harmonikus, letisztult stílusban, vagy választhatjuk a gyerekekhez közelebb álló tarka hatást is. 

 

Fenyőfás üdvözlőlapok kétféle stílusban

Fenyőfa formát sokféle módon rajzolhatunk, akár dekortapaszból is kirakhatjuk. Mindkét forma végtelenül stilizáltan utal a karácsonyfára, ám pont ezért nagyon könnyű az elkészítése. Már csak egy-két kedves sort kell a lapra írni és a nagymamáknak biztosan könnybe lábad a szeme... A strasszos változat modern hatást kelt, míg a hagyományos mintákból építkező fa a tetején aranycsillaggal kedves kis színfolt. 

 

Csomagolás csipke mintás celluxszal

A csipke mintás celluxban az a fantasztikus, hogy egyetlen sor felhelyezése teljesen megváltoztatja a csomagolás hangulatát. Kerüljön akár a doboz szélére, vagy az üdvözlőkártyára, eszméletlenül jól fog mutatni. Itt aztán tényleg csak annyi dolgunk, hogy megfelelő méretre vágjuk a ragasztószalagot és a kívánt helyre ragasztjuk. Máris kész az izgalmas kinézetű kedvesség!

 

Díszítés csipkés szélű tortapapírral

Szintén egy rendkívül egyszerű, ám annál látványosabb eredménnyel kecsegtető ötlet! Ma már sok helyen lehet kapni gyönyörű szélű tortapapírokat, amelyeket egy sötétebb csomagolópapírral együtt használva egészen varázslatos hatást érhetünk el.

Ha pedig valami miatt nem tudunk ilyen papírt beszerezni, akkor a gyerekkorunk hópehely mintáit felidézve vagdoshatunk megfelelően csipkés mintázatú papírokat. 

 

Dekorálás pecséttel

A kicsik számára talán ez az egyik legkedveltebb technika. Őrületesen jópofa pecséteket és tintapárnákat lehet ma már kapni a legtöbb papírboltban. Az egyszerű, fehér vagy világosabb színű csomagolópapírt bátran lehet nyomdázni. Ez esetben sokszor kivételesen a több-szebb elv érvényesül. 

Ha nem szeretnénk, hogy közvetlenül a papíron éljék ki nyomdázási vágyaikat a gyerekek, vegyünk matricanyomtatásra szolgáló, öntapadó papírt és készítsünk nekik házi gyártású matricákat. Ezeket aztán szintén végtelen sok helyen használhatják fel és garantálom, hogy sohasem lesz belőle elég!

 

Remélem tudtam nektek pár hasznos tippel szolgálni!

A válogatás megkönnyítése érdekében egy kis meglepetéssel is kedveskedünk neked: Ha ezen a hétvégén december 5-én vagy 6-án rendelsz bármilyen dekorációs ragasztószalagot a zenzero.hu webshopból a csomagodba PLUSZ EGY DARABOT AJÁNDÉKBA beleteszünk! Ráadásul a karácsonyi mintás dekortapaszok most igazán verhetetlen áron kaphatók!

Rendeléshez katt ide: http://www.zenzero.hu/kiegeszitok_91