Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mágikus malachit

Gazdag, mély színe, selymes felülete élettel telivé teszi ezt a szépséges ásványt. Bár csak egy egyszerű rézhidrokarbonátról van szó, ha egyszer megismerkedsz vele és a kezedbe veszed, rájössz, hogy hatása tagadhatatlan. 

Ha úgy érzed, elakadtál az életed valamely területén, a malachit segíthet neked. Már évszázadok óta a változások kövének nevezik és mindig ott hívják segítségül, ahol valamely nagy erők hatására van szükség. Az alpesi országokban például vajúdó nők támogatására használták a zöld kőkől faragott kereszteket. A bölcsőkre függesztett kristályt pedig a rontás távol tartására használják mind a mai napig. 

Ha neked is változtatásra van szükséged, egyszerűen csak hord magadnál. Nem kell feltétlenül hinned benne. A zöldnek ez a mágikus árnyalata megnyugvást hoz és erőt ad már akkor is, ha csak ránézel. Ha időt szánsz rá és elkezded tanulmányozni az ásványban futó világosabb-sötétebb vonalakat, akár azt is megfejtheted, hogy a te utad hova vezet, merre kell kanyarodnod ahhoz, hogy elérd a céljaidat. A szét és összetartó vonalak minden darabon másfelé vezetnek, a kő minden oldalán másféle rajzolatot adnak ki. 

Vigyázz azonban! Ennek a kőnek nagyon erős a hatása! Óvatosan bánj vele és csak olyasmit "engedj meg neki", amire biztosan képes leszel. És ha egyszer, minden előjel nélkül darabokra törik a köved, biztos lehetsz benne, hogy egy nagy veszélyre szeretné felhívni a figyelmedet. 

 

Ami számomra a legérdekesebb, hogy ez az ásvány a földgolyó minden egyes kontinensén megtalálható, sőt bányászták is már az ókortól kezdve. Mindenhol, ahol rézlelőhelyek találhatók, ott a malachit is előfordul. Magyarországon csak apró tömbökben, de szintén fellelhető. Ma a legnagyobb mennyiségben az afrikai Kongóban bányásszák. 

Persze ma már nemcsak ereje, hanem egyszerűen a szépsége miatt is szeretjük. Díszítő tulajdonságai is tagadhatatlanok. Elég csak akár a porrá őrölt kő festék-alapanyagként való használatára, akár a simára csiszolt lapok felhasználására gondolnunk. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványok hír színek