Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Miért érdemes korán elkezdeni a karácsonyi bevásárlást? 5+1 tipp!

Miért érdemes korán elkezdeni a karácsonyi bevásárlást? 5+1 tipp! Lehet, hogy most, november közepén úgy érzed, hogy sohasem lesz karácsony. De hidd el, hogy gyorsabban eljön ez az ünnep is. Gyorsabban, mint gondolnád. Segítünk végiggondolni, hogyan és miért állj már most neki a tervezésnek!

1. Ha most kezded a felkészülést a karácsonyra, még van időd az alapos tervezésre. Írhatsz listákat, bőven van időd végiggondolni a fontos szempontokat.

Javaslom, hogy most írd össze, hogy kinek kell mindenképpen meglepetést szerezni karácsonykor. Ne csak a családtagokra gondolj, hanem kerüljenek fel a listára a pedagógusok, munkatársak, üzletfelek is. Így átláthatod, hogy milyen típusú ajándékokról kell majd gondoskodnod.

Így sokkal magabiztosabban tudsz dönteni majd, ha szembe jön veled valamilyen ötlet. Ha pont jó lenne a megajándékozottnak, csapj le rá azonnal. Ha nagyobb, gondolkodást igénylő ajándékról van szó, akkor járd körbe alaposan a témát, keress több megoldást. 

2. A december mindenkinek az év legzsúfoltabb hónapja!

Év vége felé mindig rengeteg a program, céges rendezvények, leltározás, évzárás, vizsgák, Télapó-ünnepségek, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Meg aztán mindenki szeretne egy-egy estét, délután nyugodtan eltölteni, akár mézeskalács sütögetéssel, akár cukrászdában forró csokit iszogatva. És persze azzal is számolhatsz, hogy a hidegre forduló időben be-becsúszik egy-egy náthásabb, torokfájósabb időszak is.

Az biztos, hogy a december szinte mindenkinek az év legzsúfoltabb hónapja. Javaslom, hogy e sok program közé ne próbáld még az ajándékvadászatot is beszuszakolni, hanem gondoskodj előre a meglepetésekről.

3. Most még biztosan megérkezik a csomagod időben. A sok vásárlás miatt az év vége felé a futárszolgálatok is sokkal leterheltebbek. Ami nyáron már másnap a kezedben van, ilyenkor lehet, hogy csúszik egy-két napot. Nem akarlak riogatni, de az is előfordulhat, hogy véletlenül hiba csúszik a rendszerbe és elkeveredik egy csomag.

Ha pedig a megrendelt termék valami miatt nem felel meg az elképzeléseidnek, már nem lesz időd visszacserélni, ha teszem azt december 20-án kaptad készhez.

Javaslom, hogy hagyj időt magadnak: legyen elég időd választani, legyen ideje a csomagnak megérkezni, legyen idő az esetleges (egyébként törvény által biztosított) csere lehetőségre is.

4. Tudod, hogy mi az egyik legnagyobb stresszforrás a vásárlás során? A tömeg, a tolongás. Szerencsére az interneten nem kell másokkal lökdösődve küzdeni a kiszemelt áruért. Otthonodból, kényelmesen rendelhetsz.

Javaslom, hogy ha nem tudsz olyan időpontokban vásárolni menni, amikor nincs nagy tömeg, próbálj meg minél több árut az internetről beszerezni.

5. Ha az utolsó pillanatra hagyod a vásárlást, hajlamos vagy olyan dolgokat is megvenni, amiket nem kellett volna. Sőt, az idegeskedéstől és a "gyorsan tudjuk le ezt a kötelező feladatot" érzéstől szabadulva általában mindenki sokkal többet költ, mint amennyit szeretne. 

Javaslom, hogy az 1. tipp szerint elkészített listára ne csak nevek, hanem ajándékötletek is kerüljenek, sőt tól-ig árakat is írj be!

 

+1 tipp: Ilyenkor rengeteg cég biztosít valamilyen kedvezményes vásárlási lehetőséget. Magyarországon is kezd elterjedni a Black Friday – a nagyon kedvezményes termékek péntekje. Nézz utána, hogy hol, mikor találkozhatsz ilyen akciókkal.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír akció