Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Miért törnek el a kristályos ékszerek?

Az ásványokról, tudjuk, hogy segítenek minket, hiszen az emberiség már évezredek óta használja a kristályokat díszítésre, ékszerként és amulettként is. Éppen ezért, ha eltörik egy kő, sokan felteszik a kérdést, miért fordulhat ilyesmi egyáltalán elő.

A válasz néha nagyon prózai, nem kell keresni benne semmi rendkívülit, semmi rejtett üzenetet, egyszerűen széttörik vagy csak egy kis darab lepattan belőle, ha leejtjük vagy véletlenül leesik a kemény padlóra. Bár a kristályok stabil képződmények, a mechanikai behatást különbözőképpen tűrik.

 

Azt is jó tudni, hogy a különböző ásványokat az ékszeripar számára előkészítik: formálják, csiszolják, esetleg színezik és stabilizálják a felhasználhatóság kedvéért és szépségük kiemelésére. Ez azonban azzal is jár, hogy nagyon alacsony minőségű köveket is fel- és átdolgoznak, netán új kompoziciókat hoznak létre, aminek számos hátulütője van, például a sérülékenység vagy a színének változása. Az ásványok világában az ár nem csak a minőségtől függ, hanem attól is, hogy egy bizonyos kőből mennyit tudnak felszínre hozni, de a minőségnek fontos szerepe van.

 

No de ugorjunk vissza oda, hogy leesett a kedvenc ékszered és eltört. Persze lehet boncolgatni a mélyebb lélektani miértjét, de nem mindig kell keresni az okokat.

Általánosan elterjedt nézet az, hogy annak a kőnek, ami eltört lejárt az ideje és jobb ha már nem használod tovább, azonban ez egy tévhit is .

Attól, hogy egy kő eltörik még nem szűnik meg a rezgése, a pozitív tulajdonsága, tehát nyugodtan lehet tovább hordani, annak ellenére, hogy kevésbé szép.

 Előfordul, hogy különösebben mély üzenete nincs annak a szomorú ténynek, hogy megsérül az ékszered, netán elhagyod, bár egy dolgot mindenképp tanít, az elengedést, és azt hogy, semmi sem állandó.

Azonban, lehet, hogy azt érzed tényleg  lejárt az ideje, akkor nincs más hátra, mint hogy elköszönj tőle. Ez előfordulhat például olyankor, amikor egy kapcsolat megszakad, és a kedvestől kapott ásvány ékszer vagy amulett így is jelzi ennek a végét. Valójában téged szolgál a kristály, arra figyelmeztet, hogy az energiádat ne hagyd olyan helyre áramolni, ami már csak illúzió.

 

Emlékezz arra, hogy az ásványok a rezgésükön keresztül hatnak rád, ami egy kétirányú folyamat. Így a köveknek is szükségük van pihenésre, azért hogy visszanyerjék erejüket. Tehát ha éjjel-nappal viseled az ékszert és nem tisztítod a kristályt, nem tud regenerálódni, lehet, hogy így jelzi azt, hogy egy kis időt kér magának. Tisztítsd meg, Tedd félre néhány napra és utána viseled újra. Legyen ez emlékeztető arra, hogy neked is szükséged van az energiarendszered karbantartására, pihenésre, feltöltődésre!

 

A cikk szerzője: Perneczky Andrea – Élet kristályosító mentor

Andrea spirituális útjára 15 évvel ezelőtt lépett,  különböző energia-és kristálygyógyászati módszereket sajátított el nemzetközileg elismert mesterektől, köztük  Hazel Raventől.
Az égi világokban is könnyedén eligazodik, míg két lábbal szilárdan áll a talajon tanulmányainak és szakmai hátterének köszönhetően.

Andrea képzett kristály- és  Etherikos Gyógyítási FolyamatTM  terapeutaként  elkötelezett abban, hogy segítse a nőket problémáik leküzdésében, a nehéz élethelyzetek egyensúlyozásában és a kiteljesedésben. Szeretettel támogatja a hozzá fordulókat, hogy megtalálják belső fényüket és megvalósítsák lelkük vágyait, egyéni és csoportos életvezetési programok és kristálygyógyászat képzések keretében.
Küldetése, hogy a kristályok szeretét és fényét  minél szélesebb körhöz eljuttassa itthon és nemzetközileg.
www.kristalytanc.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: hír ásványok