Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Nem akarom, hogy vége legyen a nyárnak!

Nem akarom, hogy vége legyen a nyárnak.

Vissza akarok menni és újrakezdeni. Nem azért, mert hiányérzetem van. Nem azért, mert oly sok megvalósítatlan tervem van még. Hanem, mert jó volt. Tudom, hogy nincs tökéletes, de talán mégis van. És főleg szabad, végtelenül szabad.

Úgy, hogy az én munkámban elvileg pont az a szabadság, amikor a gyerekek végre elmennek a suliba holnap és nem fognak a nyakamon lógni. Végre dolgozhatok csendben és nyugalomban. Ez talán az első év, amikor nem vágyok erre. Hogy megszabaduljak tőlük.

Még azokat a negyven fokos napokat is újravenném, amelyeket a légkondis lakásban töltöttünk tévézve, olvasva, számítógépezve.

Újra mennék sorban állni vattacukorért meg lángosért és belépőkért olyan helyekre, ahová sokan szeretnének bejutni. Koncertekre tombolni, kiállításra, ahová két hónapig készültünk.

És persze vízi biciklizni, vízbe csobbanni, strandon fetrengeni és barnulni. Biciklizni, sétálni, sokat, sokat sétálni. És még autókázni is, a hátsó ülésen a kitikkadt, lógó fejű gyerekekkel, vagy éppen az izgatott „megyünk valahova, ahol jó lesz” hangulattal.

És sokat ücsörögni mindenféle asztalok körül és beszélgetni, beszélgetni, beszélgetni a barátokkal. Sok baráttal körülvéve, talán pont tőlük volt ennyire csodás a nyár.

 

Kibontok egy rozét, bámulom a napot, ahogy elbújik, a holdat, ahogy feljön és várom a következő nyarat. De azért jó lesz az ősz is, ugye?

Tartalomhoz tartozó címkék: hír