Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Nézz másként a hétfőre!

Te is szenvedsz minden hétfőn: utálod az egészet és csak a kávé éltet? Íme néhány ötlet, hogy könnyebb legyen elkezdeni a hetet.

Legyünk őszinték: a hétfők éppúgy életed lenyomatai, mint a péntekek. Ha egy picit megváltozik a hozzáállásod, máris nagy változások kezdődhetnek el a hétköznapjaidban.

Bevallom, nekem se kezdődik minden reggel könnyedén. Az egyik gyereket 6:42-re ki kell juttatni a villamoshoz.  Mindeközben én egész életemben éjjeli bagoly voltam, és hiába minden, sohasem fogok megváltozni.

Ezeket a dolgokat viszont igyekszem betartani, mert sokkal könnyedébbnek tűnik tőle a reggel:

  1. Ha csörög az óra, nem agonizálok még tíz perceket, hanem felpattanok. A fetrengés csak a rossz érzéseket erősíti, az önsajnálatot, a lustaság érzését, és kapkodásba torkollik.
  2. Az esti előkészületek TÉNYLEG megkönnyítik a reggeleket. Ha nincs is kikészítve minden, de legalább van hova nyúlni.
  3. Jól begyakorolt menetrend: nem kell gondolkodni, hogy mit is kell csinálni, gyakorlatilag megy minden magától. Reggeli, fogmosás, öltözés. Nem kell különösebben sok figyelmet fordítani rá, de meg kell csinálni.
  4. Reggeli tusolás: nekem rendkívül jó érzés és frissítő, ha reggel tusolok. Sokan a jeges vízre esküsznek, de én inkább a forrót preferálom. Fura módon sokkal energikusabbnak érzem tőle magam.
  5. Hasonlóan frissítő hatása van a friss levegőnek. Szellőztetni, nyújtózni és nagyokat lélegezni nem tart túl sokáig, viszont felpörgeti az életerő áramlását (racionálisabbaknak friss oxigént juttat a vérkeringésedbe).
  6. Kávé – nekem egyszerűen nem indul el nélküle a reggel – de előtte egy nagy pohár víz is lecsúszik. Lehet sima hideg víz is, ha pedig még kerül bele egy kis citrom is, máris sokat tettél magadért.
  7. Egy kis csiniskedés, egy kis smink. Oké, erre sincs mindig idő meg kedv, de sokkal jobban indul a reggel, ha előkerül egy kedvenc ruhadarab vagy kiegészítő, mitől instant jobban érzem magam.
  8. Egy kis pörgős zene a kocsiban vagy a tömegközlekedés során (fülesen keresztül) és máris feltámad az életkedv, sőt a cselekvési kedv.
  9. Mosolyogj és legyél kedves! Na jó, ez a legnehezebben betartható tanács, de csak egyszer próbáld ki a kedvemért :D
  10. Találj valami olyat, amire érdemes várni vagy amiért érdemes dolgozni. Vedd számba, hogy milyen szuper dolgok várnak rád ezen a napon vagy ezen a héten és gondolj arra, hogy folyamatosan közelebb kerülsz hozzá.

Remélem találtál olyan tanácsot, ami neked is segít majd, hogy sokkal energikusabban indulsz neki a hétnek!