Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Nyilas horoszkóp csillagjegy kristályai

Nyilas időszaka: november 23. - december 21. 

Tűz jegy, amelyre jellemző, hogy őszinte és nyílt, de hajlamos a hirtelen döntésekre. 

Szerencsehozó kövei: obszidián, türkíz (türkinit), amazonitjáspisszodalit, tigrisszem

 

Az alábbiakban mesélünk pár érdekességet a szerencsekövekről, amelyek viselhetők önmagukban vagy egymással párosítva is:

 

 

 

Obszidián

Az obszidián valójában vulkáni üveg. A láva gyors kihűlésekor keletkezik, így nem jön létre kristályszerkezet. Néha áttetsző vagy barnás, fényes felület is megfigyelhető az ásványban.

Mivel nagyon sok helyen előforduló kőzetről van szó, ezért már az őskorban is szívesen megmunkálták. Rengeteg leletben találtak például obszidiánból csiszolt vagy pattintott nyílhegyet.

Nevét egy ókori római felfedezőről, Obsidiusról kapta, aki először írta le ezt a fajta kőzetet, amelyet Etiópiában fedezett fel.

Ezoterikus tekintetben a varázslók kövének számít. Fényesre csiszolt felületét az aztékok és mayák tükörként is használják és úgy hitték értő szemeknek megmutatja a jövőt. Mivel segít felszínre hozni a rejtett dolgokat, ezért óvatosan bánj vele, nehogy olyasmivel szembesülj, amit nem tudsz kezelni.

 

Türkíz (türkinit)

Az eredeti, nyers türkíz kövek egyre ritkábban, ennek megfelelően áruk is egyre magasabb. Manapság gyakori, hogy a türkízt porítják, majd műgyantával stabilizálják. Így egy könnyen kezelhető, formázható alapanyag jön létre. 

 

Évezredek óta a bölcsesség, nemesség és halhatatlanság köve a világ minden táján: az azték szobroktól az ókori egyiptomi sírkamrákig sok-sok helyen fellelhetők. Többek között a benszülött indiánok és az ókori kínai uralkodók is előszeretettel viselték. 

Bár az ókori Egyiptomban a férfiak hatalmi szimbólumának tekintették, Hathor anyaistennőt is a türkíz úrnőként emlegették. Sok-sok használati tárgynál előbukkan a türkíz kő, mint díszítőelem. Ezekből sokat találtak a régészek a piramisok sírkamráiban is, így biztosan tudhatjuk, hogy nagy népszerűségnek örvendett ez az ásvány. Tutanhamon halotti maszkját is türkíz berakásokkal díszítették.

A XVI. században az azték Montezumában is nagy becsben tartották ezt a kékes-zöldes követ. Az isteneknek áldozott szobrok, koponyák és pajzsok díszítésére egyaránt felhasználták. 

Annak ellenére, hogy Európában is több helyen megtalálható - kis mennyiségben - az ékszerkészítéshez elegendő mennyiség a török birodalmon kereskedőinek közvetítésével jutott el. Innen ered neve is: török kő. Az idők folyamán már nemcsak az ásványt magát, hanem a rá jellemző kékes-zöldes színárnyalatos is jelöli. 

 

Türkinit

Sok esetben a türkíz színű kövek már nem az eredeti türkíz kőből készülnek, hanem a sokkal jobban megmunkálható howlit ásványból készülnek. Ez az alapvetően fehér színű kő erezetében nagyon hasonló jegyeket mutat a türkízzel és viszonylag egyszerű eljárásokkal színezhető. 

 

Amazonit

Nevével kapcsolatban két legenda keveredik. Egyrészt sokan úgy gondolják, hogy az Amazon folyóból eredeztethető a neve, amelynek környékén először találtak ilyen köveket. A geológiai kutatások azonban rámutattak, hogy amazonit nem található a folyam közvetlen közelében, viszont elég gyakran előfordul Dél-Amerikában. Ezen kívül még nagy mennyiségben Oroszországban, Brazíliában, Ausztráliában és Madagaszkáron is bányásszák. Minden területnek megvan a jellegzetes színárnyalata és mintázata.

A másik történet szerint a név az ókori amazonoktól ered, akik bátorsághozó kőként pajzsuk díszeként viselték ezt a zöld követ. Érdekes, hogy a kristályokkal behatóan foglalkozók szerint viselésekor elsősorban a női és férfi energiák egyensúlyba hozása várható, amely az amazonokra is jellemző volt, hiszen nő létükre férfias életmódot éltek.

Ez a kristály segíthet neked, ha zaklatott az életed. Ismered azt az érzést, amikor egy igazán zűrös helyzet után egyszer csak minden megnyugszik, elcsendesül, helyére kerül? Az amazonit kő ugyanis ősidők óta a nyugalom és a fájdalomcsillapítás köve. Elsimítja a feszültségeket, feloldja a görcsöket. 

 

 

Jáspis

A jáspisnak számtalan formája, színvilága lehet. 

A jáspis egyébként összetett kőzet, kvarc és kalcedon egyaránt megtalálható benne. Nagyon jól csiszolható, egészen sima és fényes felület érhető el vele. Nagy mennyiségben megtalálható a különböző színvariációkban, ezért sok dísztárgyat készítenek belőle mind a mai napig.

A jáspis név azt jelenti, hogy pettyes vagy foltos kő. Az ókor óta szinte minden nyelvben megtalálható különböző változatokban: így például az ófrancia jaspre, a latin iaspidem, az ógörög iaspis mind ugyanarra az ásványra utalnak.

Bár számos ókori leletben találtak jáspis tárgyakat, sőt a Biblia is említi ezt a követ, az ókoriak általában a zöldes és opálosan áttetsző követ nevezték jáspisnak. A név feltűnik egyébként a Nibelung-énekben is.

Úgy tartják, hogy a piros változat egy nagyon erős védelmező és biztonságot adó kő. Megerősíti a függetlenség érzését, főleg olyan személyeknél, akik esetleg rossz kapcsolatokban vergődnek. Bátorságot ad, hogy végre kimond, amit korábban nem mertél és túl sokáig magadban tartottál. 

 

Szodalit

A szelíden, de összetéveszthetetlenül kék kő valójában csak mintegy kétszáz éve lett kedvelt alapanyag. Alapvetően egy klórtartalmú szilikát, mely nevét a nátriumtartalma után kapta. (A nátrium angolul sodium.)

Elsőként 1811-ben írták le a kőzetet, Grönlandon felfedezve azt. Jellemezően kék színű, amelyet fehér és szürke erezet mintáz.

 

A szodalit abban segíthet, hogy a túlzott érzelgősségtől megszabaduljunk. A szodalit megerősíti a logikus gondolkodást és az intuíciót. Úgy tartják, ha sok szodalitot hordunk, könnyebben ráismerhetünk azokra a mintázatokra, visszatérő eseményekre, amelyek életünket jelentősen befolyásolják és rádöbbenhetünk azok jelentésére és okaira.

Egyfajta nyugodt magabiztosságot biztosít, egyben segít kifejezni önmagunkat és megtalálni a helyünket a világban.

 

Tigrisszem

A tigrisszem világosabb és sötétebb barna színekben játszó ásvány. Az ókori rómaiak a bátorság kövének tartották, ezért a légiósok ezt a követ hordták magukkal. Az egyiptomiak pedig úgy tartották, hogy ez a kő egyesíti a nap energiáit, azaz Ra isten és a föld energiáit, azaz Geb isten áldásait.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: címkék horoszkóp