Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ár:
3.290 Ft
Menny.:db

Nyilas horoszkóp karkötő

Ár:
3.290 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Szállítás alatt
Cikkszám: KA0212

Leírás és Paraméterek

Nyilas időszaka: november 23. - december 21. 

Tűz jegy, amelyre jellemző, hogy őszinte és nyílt, de hajlamos a hirtelen döntésekre. 

 

Három izgalmas, mintás kőből a fekete-fehér hópehely obszidiánból, a szürke (silver) jáspisból és a kékesen márványos szodalitból alkottam meg a Nyilas jegy karkötőjét. 

 

Természetesen bárki viselheti ezt a karkötőt, ha tetszenek neki az ásványok, vagy úgy érzi, hogy illenének hozzá. 

 

Obszidián

Az obszidián valójában vulkáni üveg. A láva gyors kihűlésekor keletkezik, így nem jön létre kristályszerkezet. Néha áttetsző vagy barnás, fényes felület is megfigyelhető az ásványban.

Mivel nagyon sok helyen előforduló kőzetről van szó, ezért már az őskorban is szívesen megmunkálták. Rengeteg leletben találtak például obszidiánból csiszolt vagy pattintott nyílhegyet.

Nevét egy ókori római felfedezőről, Obsidiusról kapta, aki először írta le ezt a fajta kőzetet, amelyet Etiópiában fedezett fel.

Az ezotériában ezt a követ nyugtató és tisztító kőnek tartják, amely segít felszínre hozni az elfojtott dolgokat. Mivel szintén az erőt adó kövek csoportjába tartozik, a drasztikus változások időszakában is emlékeztethet arra, hogy a változások is szükségesek az élet folyásához.

Megjelenésével, illetve keletkezésével a tűz és jég, azaz az ellentétek egyensúlyára hívja fel a figyelmet. Érdemes szem előtt tartani, hiszen az egyensúly megtalálása és megtartása az egyik legfontosabb ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

 

Jáspis

A jáspisnak számtalan formája, színvilága lehet. 

A jáspis egyébként összetett kőzet, kvarc és kalcedon egyaránt megtalálható benne. Nagyon jól csiszolható, egészen sima és fényes felület érhető el vele. Nagy mennyiségben megtalálható a különböző színvariációkban, ezért sok dísztárgyat készítenek belőle mind a mai napig.

A jáspis név azt jelenti, hogy pettyes vagy foltos kő. Az ókor óta szinte minden nyelvben megtalálható különböző változatokban: így például az ófrancia jaspre, a latin iaspidem, az ógörög iaspis mind ugyanarra az ásványra utalnak.

Bár számos ókori leletben találtak jáspis tárgyakat, sőt a Biblia is említi ezt a követ, az ókoriak általában a zöldes és opálosan áttetsző követ nevezték jáspisnak. A név feltűnik egyébként a Nibelung-énekben is.

Úgy tartják, hogy a piros változat egy nagyon erős védelmező és biztonságot adó kő. Megerősíti a függetlenség érzését, főleg olyan személyeknél, akik esetleg rossz kapcsolatokban vergődnek. Bátorságot ad, hogy végre kimond, amit korábban nem mertél és túl sokáig magadban tartottál. 

 

Szodalit

A szelíden, de összetéveszthetetlenül kék kő valójában csak mintegy kétszáz éve lett kedvelt alapanyag. Alapvetően egy klórtartalmú szilikát, mely nevét a nátriumtartalma után kapta. (A nátrium angolul sodium.)

Elsőként 1811-ben írták le a kőzetet, Grönlandon felfedezve azt. Jellemezően kék színű, amelyet fehér és szürke erezet mintáz.

 

A szodalit abban segíthet, hogy a túlzott érzelgősségtől megszabaduljunk. A szodalit megerősíti a logikus gondolkodást és az intuíciót. Úgy tartják, ha sok szodalitot hordunk, könnyebben ráismerhetünk azokra a mintázatokra, visszatérő eseményekre, amelyek életünket jelentősen befolyásolják és rádöbbenhetünk azok jelentésére és okaira.

Egyfajta nyugodt magabiztosságot biztosít, egyben segít kifejezni önmagunkat és megtalálni a helyünket a világban.

A karkötő hossza 19 cm
A gyöngyök átmérője 8 mm
Rugalmas damilra fűzve, fém alkatrész nélkül

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek