Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Obszidián ékszerek, bizsuk

Az obszidián valójában vulkáni üveg. A láva gyors kihűlésekor keletkezik, így nem jön létre kristályszerkezet. Néha áttetsző vagy barnás, fényes felület is megfigyelhető az ásványban.

Mivel nagyon sok helyen előforduló kőzetről van szó, ezért már az őskorban is szívesen megmunkálták. Rengeteg leletben találtak például obszidiánból csiszolt vagy pattintott nyílhegyet.

Nevét egy ókori római felfedezőről, Obsidiusról kapta, aki először írta le ezt a fajta kőzetet, amelyet Etiópiában fedezett fel.

Ezoterikus tekintetben a varázslók kövének számít. Fényesre csiszolt felületét az aztékok és mayák tükörként is használják és úgy hitték értő szemeknek megmutatja a jövőt. Mivel segít felszínre hozni a rejtett dolgokat, ezért óvatosan bánj vele, nehogy olyasmivel szembesülj, amit nem tudsz kezelni.

Horoszkóp: leginkább a skorpiók tudnak vele azonosulni. 

Hópehely obszidián

A hópehely obszidián szintén vulkáni üveg, ám fehéres színű mintázatok pettyezik. Ezek a mintázatok leginkább a hópelyhekre emlékeztetnek formáik és egyedi megjelenésük miatt.

Az ezotériában ezt a követ nyugtató és tisztító kőnek tartják, amely segít felszínre hozni az elfojtott dolgokat. Mivel szintén az erőt adó kövek csoportjába tartozik, a drasztikus változások időszakában is emlékeztethet arra, hogy a változások is szükségesek az élet folyásához.

Megjelenésével, illetve keletkezésével a tűz és jég, azaz az ellentétek egyensúlyára hívja fel a figyelmet. Érdemes szem előtt tartani, hiszen az egyensúly megtalálása és megtartása az egyik legfontosabb ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Horoszkóp: a nyilasok kedvenc köve lehet.

Tartalomhoz tartozó címkék: címkék