Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Pink színű ásványok

Szögezzük le gyorsan. Valódi pink színű ásványok nem léteznek. Viszont van néhány kőfajta, amely nagyon jól veszi fel a festékanyagokat, ezért akár pink színűre is színezhető. 

Ha gyanúsan élénk színű ásvánnyal találkoztok, akkor szinte biztosak lehettek benne, hogy festett darabról van szó. Ez általában egyébként nem árt a kőnek, nem teszi tönkre a szerkezetét, hiszen a színezőanyag beivódik az anyagba. 

 

 

Achát

A leggyakoribb ásvány és egyben a leggyakrabban színezett kő az achát. Szép csíkozásáról ismerhető fel. A természetben általában szürkés-barnás színe van, de bármilyen más árnyalatúra be tudják festeni. 

Az achátokról és fajtáikról itt olvashatsz: www.zenzero.hu/achat_ekszerek

 

Jáde

Az utóbbi időben nagyon elterjedt ékszerkészítési alapanyagként a jáde, amely alapesetben világos zöld. Manapság sok seszínű, halvány bézses darabot használnak fel, amelyeket a szivárvány összes színére be lehet festeni. 

 

Howlit

Az alapból fehér, szürkésen márványos howlit is nagyon jól festhető kő. Legtöbbször türkíz színűre festik, aminek már önnáló neve is van: türkinit. 

Természetesen howlitból is lehetséges pink színűt előlállítani. 

 

Jáspis

A jáspis összetett, foltos kőzet. Szerkeszetének köszönhetően szintén jól színezhető, bár általában sötétebb hatású, mint az achátok. 

 

Regalit

A jáspishoz hasonló kő szintén ideális festés céljából.