Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Rózsakvarc ékszerek, bizsuk

A rózsaszín számos árnyalatában előfordul, az egészen halványtól a sötétebb pinkes színekig. A valódi rózsakvarc általában egynemű színben, átlátszatlan tejes jellegű ásvány. Legnagyobb ellensége az UV-fény, amely sárgás-barnás árnyalatúvá varázsolja, elveszi rózsás ragyogását. 

A rózsakvarc története az ókori Athénban kezdődött. Ott tisztelték ugyanis Adoniszt, az ősszel meghaló, tavasszal feltámadó istent. Az eredetileg halandó ifjút csodálatos szépsége sodorta mindenféle kalandokba. Még Aphrodité a vadászat istennője is beleszeretett. Ám az istennő féltékeny kedvese, Arész ezt nem tűrhette: vadkanná változva megölte Adoniszt. 

Bár Aphrodité szerelme segítségére sietett, egy vadrózsabokor foglyul ejtette és tüskéitől a vére is kiserkent. A legenda szerint két szerelmes összekeveredő vére festette halványan rózsaszínre az eredetileg fehér kristályt. 

A történet ez után is folytatódott, ugyanis Aphrodité az alvilágba is követte Adoniszt, akibe azonban az ott lakó Perszephoné is beleszeretett és nem akarta elengedni. Végül Adónisznak Zeusz hatalmas engedményt adott: az év harmadában Perszephonéval, másik harmadában Aphroditével élhetett. Az immáron istennők kedvese végül a harmadik harmadot is a föld felszínén tölthette, elhozva a tavaszt az embereknek minden évben. 

 

A rózsakvarcot elsősorban gyógyító képességei miatt tisztelik. Úgy tartják, hogy fokozza a vértermelést, illetve jót tesz a méhben a gyermek fejlődésének is, ha anyja rózsakvarcot hord magánál. 

Tartalomhoz tartozó címkék: címkék