Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Termékek Menü

Skorpió horoszkóp szerencsehozó ásványai

Skorpió csillagjegy az október 24. - november 22. között születetteket foglalja magába. 

 

Víz jegy, amely megközelíthetetlen, de kitartóan makacs is tud lenni, bátor és kitartó. 

 

 

Skorpióknak ajánlott ásványok, drágakövek:

citrin

hematit

gránát

ametiszt,

- borostyán, 

- malachit

 

Citrin

A citromsárga kvarcásvány színéről ismerhető fel leginkább és arról is kapta a nevét. Egyébként nagyon közel áll az ametiszthez, sőt, a hevített ametiszt is besárgulhat. 
Neve a latin citrina névből ered, amely jelentése sárga, illetve a francia citron, azaz citrom szóval is rokonságba hozható. 


Régebben a nap kövének is hívták, mert úgy tartották, hogy magába tudja zárni a nap sugarait. Ezzel szemben, ha jól sok UV sugárzásnak tesszük ki a citrint, éppen, hogy elveszíti ragyogását és megfakul. 
Színe miatt elősorban a gazdagsághoz, a bőséghez és a végtelen jóléthez társítják. Néha a kereskedők kristályának is nevezik. Az ókori rómaiak Merkúr köveként is emlegették. 


Ezoterikus értelemben energiát adó, bőséget vonzó kristálynak tartják. A középkorban úgy hitték, hogy megvéd a kígyómarástól. Azoknak ajánljak, akik munkájuk során valamilyen szorosabb kapcsolatba kerülnek a pénzzel, mert úgy tartják, hogy segít jó döntéseket hozni. 

 

Hematit

A hematit gyönyörű fényes felülete, gyakori előfordulása és jó megmunkálása miatt az egyik leggyakrabban felhasznált féldrágakő. Árnyalata nem teljesen fekete, inkább egészen sötét szürke. Előfordulnak ezen kívül vöröses, barnás változatok is. A közös pontjuk, hogy egészen fényes felületűre csiszolhatóak. Ma már nagyon népszerűek a különböző kezelt hematitok is, így a színjátszó bevonattal festett vagy mattított gyöngyök is.

A hematitnak rendkívül magas a vastartalma, így bizonyos esetekben mágneses is lehet a kő. Szerencsére hematitból szinte kifogyhatatlan készletek állnak rendelkezésre. Az acélipar is előszeretettel használja alapanyagként.

A hematitot már az őskorban is ismerték és használták az emberek. Vöröses változatait festőanyagként is hasznosították. Elba szigetén az etruszkok korából származó bányákat találtak. Legnagyobb népszerűségét pedig vésett ékszerekként a viktoriánus korban élte.

Nevét a görög haima szóból eredeztetjük, amely vért jelent. Ez arra utal, hogy amikor a hematitot elvágjuk még a fekete színű kő is vöröses lesz a vágás felületén. Vízben oldódva pedig a vas szintén pirosasra színez.

Ezoterikus értelemben a hematit egy „földelő” kő, amely egyensúlyt és nyugalmat biztosít a számodra. Ez az a kő, amely az igazi, mélyről jövő önbizalmadat megadja és azt az érzést, hogy biztonságban vagy, bármi történjék is.

 

Gránát

Mély színével, titokzatosságával azonnal lenyűgöz és magával ragad. Már megjelenése is elárulja, hogy ez az erő köve. Évszázadok óta védő talizmánként használják. Régen a harcosok pajzsát díszítették vele, hogy megvédje őket a csatában. Manapság pedig a mindennapi apró harcaink megvívásában segíthet nekünk. 

Vöröses árnyalata miatt a sokan a szenvedély kristályának is tartják, ami egyensúlyba hozza a vágyakat. Viseld ezt a követ, ha bátorságra és több energiára van szükséged. 

 

Ametiszt

Csodás lila színét a mangán jelenlététől kapja, amely "beszennyezi", azaz beszínezi a kvarcot. Árnyalatai az egészen halvány, áttetsző lilától a mély ibolyaszínig tartanak. Napfény és hő hatására elszíneződik, ezért óvni kell a közvetlen sugárzástól. Ilyenkor sárgásra vált színe, elveszíti ibolyás ragyogását. 

Az ametiszt a „legspirituálisabb” kő, amelyet az emberiség évezredek óta ismer és használ.

Már az ókori görögök is használták. Ők úgy tartották, hogy elsősorban a részegség elkerülésében nyújt segítséget ez a kristály. Az ametiszt név is ebből ered, az ógörögben az amethüsztosz jelentése nem részegítő. A részegség mellett később mindenféle mérgezéses tünetekre is kiterjesztették védő hatását. 

Sőt, ma azt ajánlják, hogy a függőségben szenvedők, a kábítószertől vagy egyéb függőségtől megszabadulni nem tudók feltétlenül kerüljenek közelebbi kapcsolatba ezzel a kővel, amely felszabadíthatja őket a kémiai szerek rabságából. 

Az első keresztények és az első felszentelt püspökök köve volt ez az ókor végén. Népszerűségét azóta is töretlenül megőrizte, mint a hűség, az el nem múló szeretet köve. Azóta is szokás a hűség jelképeként ametiszttel díszített gyűrűt ajándékozni, de ez a kő segíthet az elkóborolt szerelmes visszacsalogatásában is. 

A távol-keleti kultúrákban az ametisztet tartják a meditációt elősegítő, a gondolatok áramlását megindító kőnek. A lila kő tehát meditatív és nyugtató kő, a nyugodt álmok hozójaként tartják számon. Segít a személyes egyensúly, a boldogság és türelem meglelésében. Sőt, a lelki veszteségekkel való megbirkózásban is támogatást nyújt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ásványok címkék horoszkóp