Ez a weboldal a felhasználói élményt javító cookiekat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát. További információ: /adatvedelmi_nyilatkozat_3

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Ünnepi hangulatú körmök, amelyeket te is elkészíthetsz

Körmöt lakkozni nagyon jó móka lehet, hiszen viszonylag kis befektetéssel már egészen vagány eredményt érhetünk el. Még csak túlzottan nagy kreativitás vagy kézügyesség sem kell. Ma már rengeteg technika és viszonylag egyszerűen elsajátítható trend áll kezünk ügyében. Csak észre kell venni, mi az ami jól áll és mi az, amit te is képes vagy otthon elkészíteni. 

Ehhez próbálok ötleteket adni a következő kis válogatással:

Természetesen az első és legegyszerűbben kivitelezhető irányzat a csillogós, csillámos köröm, illetve a fémes hatás. Ez kerülhet egyedül a gyűrűsujjra vagy akár az összes ujjadra is, ahogy jobban esik. 

Egyébként ezt a manikűrt úgy készítettem, hogy egy egyszínű, ám nekem nagyon tetsző alaplakkot használtam és arra vittem fel egy kicsit más színű csillogós lakkot. Így a két szín együtt pont olyan hatású lett, amit előre elképzeltem. Előre szólok, hogy a csillámos lakkokat mindig nehezebb lemosni, mint a simákat, de azért ez ne tántorítson el!

 

Az biztos, hogy a hűvösebb évszak beköszöntével nem csak a ruhák, hanem a körmök is sötétebbek lesznek. Idén kifejezetten tarolnak a majdnem fekete, de mégis színes árnyalatok. Nekem hatalmas szerelmem lett a Noir Blue, azaz a feketébe hajló kék szín. Egészen gyönyörű magában is, de fémesen csillogó körömvégekkel még izgalmasabb. 

A sötét körmöket sokféleképpen fel lehet dobni. Egy jól eltalált körömmatricával, amit tényleg nem egy nagy művészet felhelyezni, rögtön egészen más hangulatot teremthetünk. És a matt fedőlakk is hipertrendi mostanában! Ráadásul sokkal tartósabbá teszi a körmöket. 

Szintén ezt a nagyon sötét színt használtam fel a galaxis-őrület tolmácsolására is. A sötét alapra csillámló távoli galaxisokat és apró csillagokat festettem egy nagyon vékony ecsettel. 

Ha már a sötéteknél tartunk, a bordó mindig nyerő szín lehet. Idén újra és újra felbukkan a kiegészítők között és így az ujjakon is. Valójában ez az az egyik klasszikus árnyalat, ami szinte bárkinek jól áll. Természetesen nekem egy picit meg kellett bolondítanom. Egy ici-pici szivacsdarabkával a körmök végére bronzosan csillámló lakkot vittem fel. 

Aztán ugyanazt elkészítettem lilában is, mert ez a kedvenc technikám mostanában :D

Bár a fehér alap és a pasztell színek inkább a tavaszt idézik, világosabb ruhatárral vagy szürkékhez ilyenkor is passzolhat. Ezt a manikűrt is úgy készítettem, hogy a színes pacákat apró szivacsdarabkákkal festettem. Így akvarelles, színátmenetes lett a végeredmény. Száradás után áthúztam egy átlátszó, de csillámokat tartalmazó lakkal, amitől rendkívül tartós lett az alkotásom. 

A köves, ásványos hatás egyébként most szintén mindenhol felbukkan. A márványos körmöket legegyszerűbben körömnyomdával állíthatjuk elő, de természetesen rengeteg egyéb technikáról, nedves és száraz márványozásról (water marble) és társairól is találsz turiral videókat a neten. 

Remélem kedvet csináltam neked is néhány új, csillogó-villogó körömlakk beszerzéséhez és kipróbálásához! A legjobb az egészben az, hogy ha éppen nem felel meg a hangulatodnak, akkor két perc alatt már le is törölheted és újrafestheted bármikor.